Panthers tecknar veteranforwarden Joe Thornton till ett års avtal

Home » Panthers tecknar veteranforwarden Joe Thornton till ett års avtal

42-åringen är fortfarande ute efter sin första Stanley Cup Veteranforwarden Joe Thornton återvänder till NHL i minst en säsong till. På fredagen meddelade Florida Panthers att laget har tecknat Thornton på ett ettårskontrakt.

Kontraktet kommer att betala Thornton 750 000 dollar, enligt Sportsnets Chris Johnston.

“Med mer än 1600 matcher spelade i NHL kommer Joe att tillföra en stor mängd erfarenhet till våra omklädningsrum och laguppställning”, säger Panthers verksamhetschef Bill Zito i ett pressmeddelande. “Hans drivkraft för att lyckas är omisskännlig och vi är glada över att han valde att skriva på med vår klubb och att han tror på det vi bygger här i södra Florida.”

Thornton har avslutat en säsong med Toronto Maple Leafs där han gjorde fem mål och registrerade 15 assist. Under 23 NHL-säsonger har Thornton registrerat 1 529 poäng (425 mål och 1 104 assist) under sin tid med Boston Bruins, San Jose Sharks och Maple Leafs.

Bruins valde Thornton under det första övergripande valet i 1997 NHL Draft och har byggt en Hall of Fame-karriär. Thornton har medverkat i sex All-Star Games, vunnit Art Ross och Hart Trophy 2006 och är Sharks all-time assists-ledare.

Thornton har aldrig vunnit en Stanley Cup i sin 23-åriga NHL-karriär och kommer att sikta på att ta en med ett Panthers-lag som slutade på andra plats i Central Division förra säsongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *