Oilers Värvar Försvararen Darnell Nurse Med en åttaårig Kontraktsförlängning

Home » Oilers Värvar Försvararen Darnell Nurse Med en åttaårig Kontraktsförlängning

Edmonton Oilers har värvat försvararen Darnell Nurse med en åttaårig kontraktsförlängning, enligt ett teamuttalande, så kommer Nurse’s nya kontrakt bli för totalt $74 och han kommer att tjäna in ungefär $9.25 millioner per år.

Detta kontraktet kommer göra Nurse till den femte-högst betalda försvararen i NHL, under Seth Jones, Erik Karlsson, Drew Doughty och Zach Werenski.

Oiler-försvararen har nyss avslutat en imponerande säsong där han slog sitt karriärrekord och gjorde 16 mål och 20 assister under 56 matcher. Dessutom så är Nurse rankad högst upp bland andra försvarare i Styrkemål (15), och han har spelat i genomsnittligt 23:58 minuter på en nattlig basis.

Nurse var egentligen det sjunde valet under 2013’s NHL Draft och har spenderat hela sin karriär med Oilers. Under den tiden så har Nurse registrerat 157 poäng (45 mål och 112 assister) i 406 vanliga säsongsmatcher.

Bland försvarare så är 26-åringen rankad femte i mål, 11a i spelade matcher och 12e i assister.

Veteranförsvararen går in i sin sista säsong av det två-åriga kontraktet som han skrev på med Oilers i 2020 och han kommer att tjäna $5,6 miljoner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *