Allsvenskans final ser ut att bli olidligt spännande

Home » Allsvenskans final ser ut att bli olidligt spännande

Nu är det inte långt kvar på årets säsong av Allsvenskan. Endast ett lag kan tituleras som mästare, och tittar vi på tabellen är det hela långt ifrån avgjort. Med de stora matcherna som väntar oss innan bucklan ska lyftas, ser ligan av allt att döma ut att bjuda på en olidligt spännande final.

Allsvenskan 2023 har varit en av de mest överraskande säsongerna på länge, med topplag som huserat på den nedre delen av tabellen och en oväntad toppstrid där så många som tre klubbar gör upp om titeln. Att träffa rätt när man spelar på allsvenskan odds har därför kanske aldrig krävt mer skicklighet. Tänker du betta på de kvarstående toppmatcherna, så gäller det att du gör din läxa innan de går av stapeln.

Malmö ligger snäppet bättre till

Så som toppstriden ser ut just nu involverar den följande lag: Malmö FF, IF Elfsborg och BK Häcken. Det är jämnast mellan de två förstnämnda som kan komma att stånga sig blodiga mot varandra hela vägen in i mål. MFF och Elfsborg ska nämligen möta varandra i den allra sista omgången. 

Inför denna potentiella ödesmatch där allting kan avgöras ges en fördel till de himmelsblå eftersom de får spela matchen på hemmaplan. Med Eleda Stadion full av hemmasupportrar kan vi se ett annars anfallsvilligt Elfsborg tvingas hamna på defensiven. På pappret ser det därför ut som att Malmö FF har en fördel – om bucklan ska lyftas av det vinnande laget i finalmatchen.

De vinner Allsvenskan 2023 enligt experterna

Tittar vi på vad experterna som sätter oddsen tror, så är det tydligt att även de håller Malmö FF som favoriter att vinna alltihopa. Även om tränaren Henrik Rydström fått kasta om på grund av skador och ännu inte fått sitt spel att klaffa fullt ut, så tror man på att gammal är äldst. Att erfarenhet kommer bära dem hela vägen i mål. 

Skulle guldet å andra sidan hamna hos IF Elfsborg, som har betydligt högre odds än MFF, så kan vi konstatera att deras mirakelsäsong är ett faktum. Inför säsongen var det inga experter som höll dem som titelkandidater. Oavsett hur det går kommer de alltså att kunna vara väldigt nöjda med vad de åstadkommit under säsongens gång; Borås Arena har under året varit full av inspirerande attackerande fotboll.

När det kommer till BK Häcken är det inga som tar dem på fullt allvar i titelstriden. Rent matematiskt är laget fortfarande med i striden, men många har svårt att se dem utmana in i det sista. Då krävs det att de vinner mot Malmö FF i den näst sista omgången hemma på Bravida Arena. 

Vilka som än vinner Allsvenskan, så blir det en spännande final att följa. Framför allt om man planerar att betta på de kvarstående stormöten som väntar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *