Alex Ovechkin skriver på fem-årigt kontrakt på $4,75 miljoner för att stanna med Capitals

Home » Alex Ovechkin skriver på fem-årigt kontrakt på $4,75 miljoner för att stanna med Capitals

Alex Ovechkin stannar med nationens capital. Under en presskonferens i tisdags så annonserade Washington Capitals att Ovenchkin har skrivit på ett kontrakt på 4.75 miljoner dollar för att få stanna med dem.

Ovenchkin, 35, har spenderat hela sin karriär med Capitals efter att dem valde han som sitt första val under NHL’s Draft år 2004. Den ryska forwarden har gjort 730 mål och 590 assister under sin 16-år långa karriär i NHL och avslutar nu en säsong där han har slagit sitt lags rekord med 24 mål.

Han kommer att vara 40 år gammal när kontraktet med Caps är över.

”Alex är en idrottsman i världsklass och kommer alltid att kommas ihåg inte bara för hans ledarskap när han gjorde det viktigaste målet och hjälpte oss vinna Stanley Cup, utan också för att han inspirerar kommande generationer av fans och unga spelare,”

i ett uttalande så sa Capitals ägare Ted Leonsis:

”Påverkan som Alex har haft på hockey i D.V går längre än bara Capital One Arena. Hans prestationer på isen har onekligen skapat många nya fans och inspirerat många nya spelare att själva ta på sig skridskor.”

Enligt ESPN’s Emliy Kaplan, så hade Ovechkin inte tänkt att gå med i något annat NHL Team – även fast han är en fri agent. Kantspelaren hjälpte Capitals att vinna sin första Stanley Cup år 2018.

Utöver faktumet att han har en chans att vinna ännu ett mästerskap så har Ovechkin (förutsatt att han fortsätter vara i god hälsa), en chans till att komma ikapp Wayne Gretzky som ligans högsta målgörare någonsin. Ovechkin har i nuläget 730 karriärmål medans Gretzky’s rekord ligger på 894. Capitals stjärnan är i nuläget på sjätte plats i listan bakom Goride Howe (801), Jaromir Jagr (766), Brett Hull (741) och Marcel Dionne (731).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *