Vad du ska veta innan du lägger ett bett online

Home » Vad du ska veta innan du lägger ett bett online

Har du koll på vad du ska veta innan du lägger ett bett online? Om inte har du kommit till helt rätt plats. Coolsport har nämligen sammanställt en komplett guide för dig som är nybörjare gällande vadslagning på internet.

Här hittar du information som hjälper dig att njuta till max av underhållning i form av digitalt spel på sport. Vi går igenom allt från hur bonusar fungerar, hur du ska tänka för att välja en bra sport att placera ett vad på och vilka spelbolag som är bäst för att lägga ett bett online.

Använd välkomstbonusen för betting online

När du spelar online måste du tänka på vilket odds du erbjuds från spelbolaget. Som spelare vill du alltid att oddset ska vara så högt som möjligt. Även om det bara skiljer några få decimaler mellan två aktörer ska du lägga spelet där du får bästa möjliga återbetalning.

Därför är det en bra idé att alltid jämföra spelbolag innan du lägger ett bett online. Det finns mängder av aktörer som har svensk spellicens. Hos dem kan du spela under trygga förhållanden och samtliga är kopplade till spelpaus.

Hård konkurrens inom online vadslagning gynnar konsumenten

Eftersom det finns fler än 100 olika varumärken på den svenska marknaden för betting online kan du välja och vraka. Visserligen ägs flera av dem av samma bolag, men som spelare kan du hitta bra bonusar som hjälper dig att testa utbudet, kundsupporten, insättningar och uttag och mycket mer.

Om du väljer att använda dig av spelbolagens bonusar är det viktigt att du läser igenom villkoren. Det är lätt att som ny spelare tro att bonuspengarna är gratispengar innan du lägger ett bett online, men så är inte fallet.

Oftast måste du omsätta din sportbonus 5 – 6 gånger på ett minimiodds motsvarande 1.80. För mer exakt information ska du läsa igenom reglerna och villkoren, alternativt kan du fråga kundtjänsten.

Välj en bra sport för betting online

Som nybörjare på vadslagning är det lätt att du antar att du ska spela på den sport du känner till bäst. Om du exempelvis har tittat på Formel 1 hela livet och känner till utvecklingen hos samtliga förare kan du ha ett övertag gentemot spelbolagen. Men för att välja en sport att spela på kan du tänka på vilka sporter som är mest konkurrensutsatta från ett spelperspektiv.

Genom att välja ut en idrott där färre spelare placerar sina pengar kan du hitta ineffektiviteten i oddsen. Exempelvis är det mängder av skickliga spelare som spelar på fotboll. Det innebär att spelbolagen får användbar information som de kan använda för att prissätta matcherna.

Å andra sidan är det inte så många som spelar om pengar på sporter likt vollyboll eller badminton. Genom att specialisera dig på dessa sporter kan du hitta en väg till att bli bra på att spela på sport och sätta bättre odds än spelbolagens oddssättare.

För speldagbok när du lägger bett online

En annan viktig aspekt av att ägna sig åt vadslagning på sport via internet är att du ska föra dagbok över dina spel. Det låter lite tramsigt, men det är väldigt viktigt.

Om du inte har en tydlig historik över dina spel blir det svårare att lära dig av de misstag du gör längs med vägen. Kanske upptäcker du att du är extra bra på en given marknad eller att du är skarpare när du spelar på live oddsen än före eventen startar.

För att börja föra speldagbok kan du antingen använda dig av Microsoft Excel eller så kan du söka online efter olika verktyg för ändamålet. Ett hett tips är att visualisera med hjälp av grafer så att du får en snabb överblick kring hur utvecklingen har gått.

Jämför marknader för att hitta bästa oddset

Innan du lägger ett bett online måste du förstå vad de olika spelmarknaderna betyder. Annars är det svårt att lägga bra bett eftersom du per definition inte vet vad du ska spela på. Dessutom öppnar det upp möjligheter att hitta fel från spelbolagens sida.

Många svenska spelare tycker om att spela på spelmarknaden draw no bet – pengarna tillbaka vid oavgjort. Det innebär precis som namnet indikerar att du får din insats återbetald om inget av lagen vinner matchen. Men, det är inte den enda marknaden med den innebörden.

Spelformen Asiatiskt Handikapp har blivit alltmer populärt och det erbjuds nu hos flera av spelbolagen som är aktiva i Sverige. Om du har tänkt att spela på tidigare nämnda pengarna tillbaka vid oavjort ska du alltid jämföra oddset med Asiatiskt Handikapp 0. Det är samma marknad med olika namn och ofta är återbetalningen lite högre på det asiatiska alternativet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *