Så går det för Sverige i Handbolls-VM 2023

Home » Så går det för Sverige i Handbolls-VM 2023

Sverige ska spela Handbolls-VM på hemmaplan och vi hoppas på en svensk fest och nya framgångar under Glenn Solberg. Sverige är efter Danmark och Frankrike favoriter till VM-guldet men samtidt har det svenska landslaget inte vunnit sedan 1999 när det kommer till Handbolls-VM. Kommer trenden att brytas nu?

Kan Sverige ta guld?

Att det skulle krävas en norrman för att få ut Sverige ur handbollsmörkret hade nog inte många förväntat sig men Glenn Solberg har överträffat alla förväntningar. Precis som att norskebettingsider.eu erbjuder massor av information om norsk betting har Glenn Solberg givit svenska handbollsfans mycket att glädjas åt.

Under VM 2021 ledde han laget till final men tyvärr räckte det inte hela vägen mot Danmark som därmed tog sitt andra raka VM-guld. Men i EM 2022 gick det dock bättre när laget tog sig hela vägen till EM-guld och vann finalen mot Spanien. 

Massor av odds på Handbolls-VM

Hos såväl svenska som bettingbolag utan licens finns det massor av odds att upptäcka. Du kan redan nu lägga odds på det lag du tror vinner hela turneringen eller vilka lag som slutar topp 3. Givetvis hoppas vi på ett svenskt VM-guld och det är inte osannolikt med tanke på att Sverige tog EM-guld för ett år sedan och spelade VM-final för två år sedan.

På samtliga matcher under turneringen, från första gruppspelsmatchen hela vägen till finalen, finns det också odds. Du kan oddsa på massvis av olika marknader inklusive antal mål, matchresultat och mycket mer. Nu i början kan det vara en idé att spela med handicap eftersom det är ganska klara favoriter i matcherna.

Live betting på Handbolls-VM är något som också är möjligt. Då spelar du på en pågående match vilket gör att det blir extra mycket spänning. När oddsen ändras i realtid gäller det att vara vaksam och reagera snabbt. 

Sveriges väg till finalen

Sverige spelar i Grupp C som spelar sina matcher i Göteborg. Motståndarna i gruppen är Brasilien, Kap Verde och Uruguay. Den 12 januari inleder Sverige mot Brasilien och till skillnad från om det varit en fotbollsmatch så ska detta bli en komfortabel seger. Faktum är att Sverige ska kunna gå igenom första gruppspelet med full pott, allt annat vore ett rejält fiasko.

Efter matchen mot Brasilien väntar Kap Verde den 14 januari följt av match mot Uruguay den 16 januari. De tre bästa lagen från gruppen går vidare till huvudrundan. Poängen från gruppspelet tas med till huvudrundan med undantag för eventuella poäng mot jumbon. Vinner Sverige sina samtliga tre matcher kommer de därför att ha med sig fyra poäng till huvudrundan.

De väntar i huvudrundan

Givetvis kommer Sverige att gå vidare till huvudrundan där ytterligare tre matcher väntar mot de tre bästa lagen från Grupp D som inenhåller Island, Portugal, Ungern och Sydkorea. Av dessa lag är det egentligen bara Island som kan hota Sverige, övriga tre lag ska Sverige inte ha några som helst problem mot.

Att komma etta i sin grupp i huvudrundan är viktigt med tanke på att man då blir seedat och får möta en tvåa från en annan grupp. Skulle Sverige vinna gruppen i huvudrundan väntar tvåan från Huvudrunda 4 som innehåller lag från Grupp G och H. Där finns bland annat Egypten, Kroatien, Danmark och Belgien. Så länge Danmark inte slutar tvåa väntar något av de andra lagen i kvartsfinal.

Skulle Sverige istället sluta tvåa i gruppen väntar förmodligen Danmark i kvartsfinal. Det vore rejält tufft och Sverige har haft det tufft mot danskarna. Viss kan Sverige vinna mot Danmark, men oddsen hos bra spelsidor målar upp Danmark som favoriter till titeln. Därför är det viktigt för Sverige att vinna sin grupp och istället hoppas på Danmark i semifinalen. För i en semifinal finns det inga lätta matcher oavsett vilket. 

Sverige spelar i Göteborg och Stockholm

Det svenska landslaget spelar såväl första gruppspelsmatcherna som matcherna i huvudrundan i Scandinavium i Göteborg. Sveriges näst största stad är tokiga i handboll och det lär därför bli bra tryck på läktarna. Det har vi fått erfara i tidigare mästerskap.

Går Sverige vidare till kvartsfinal kommer resterande delen av turneringen att spelas på Tele 2 Arena i Stockholm. Visst vore det häftigt med en fullsatt final på Tele 2 Arena när Sverige lyfter VM-bucklan den 29 januari?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *