Rapport efter halva Premier League-säsongen

Home » Rapport efter halva Premier League-säsongen

Vi har snart spelat halva säsongen av Premier League och det är en säsong som bjudit på många överraskningar. Tittar vi på laget som leder serien är detta en rejäl överraskning precis som att såväl trean som fyran har hittat rätt oerhört snabbt. Dessutom finns det en del negativa överraskningar bland topplagen och vi tänkte titta närmare på storlagen och hur de presterat under säsongen.

Arsenal leder serien 

Att kontinuitet kan vara bra för ett lag har vi fått erfara. Arsenals framfart i Premier League är minst sagt imponerande. De ligger i skrivande stund fem poäng före Manchester City och inte ens proffsen som väljer att spela utan licens hade kunnat förutspå detta. Arsenal har vunnit 14 matcher, spelat 2 oavgjorda och har endast förlorat borta mot Manchester United.

Givetvis extremt imponerande! Har de vad som krävs för att nå hela vägen till lagets första ligatitel sedan 2003/04 då laget gick genom hela säsongen utan att förlora. 

Manchester City försöker försvara sin titel

Manchester City är regerande mästare och skuggar bakom Arsenal. Men poängtappen har varit fler än vad vi är vana vid, trots intåget av Erling Haaland som öser in mål. Manchester City slåss på alla fronter och avståndet till Arsenal är fem poäng när 21 omgångar återstår. Mycket kan hända men frågan är vad klubben prioriterar.

Laget har fortfarande aldrig vunnit Champions League och får klubben välja vad som är viktigast lär det europeiska cupspelet prioriteras. Man City brukar dock komma igång rejält under våren och har en bredd som är skrämmande.

Newcastle United har hittat rätt rekordfort

Visst steg förväntningarna på Newcastle United efter att Saudiarabien klivit in som ägare av klubben. Men att de skulle ligga trea efter 18 spelade omgångar hade nog inte många trott. Tyvärr för svensk del har Alexander Isak varit skadad stora under säsongen och inte spelat särskilt mycket.

Det återstår att se om han kan hitta formen direkt nu när han är tillbaka. Efter de saudiska ägarnas intåg tyder mycket på att man avslutar samarbetet med spelbolaget som sponsrar laget. Inget nytt spelbolag förväntas sponsra klubben med tanke på nationens inställning till spel. Men för du som vill läsa mer kan du hitta fler casinosajter här. 

Ten Haag har hittat rätt med Man United

Manchester United har hittat rätt med Erik ten Haag betydligt fortare än förväntat. Efter de två inledande omgångarna stod laget på noll poäng och 1-6 i målskillnad. Men sedan dess har laget presterat betydligt bättre och har tagit sig in bland topp 4 i Premier League efter en extremt stark vinter. Avståndet till Arsenal i toppen är nio poäng och laget är kanske inte redo för att slåss om ligatiteln, men för första gången på länge finns det en tydlig spelidé i laget och samtliga nyförvärv har visat sig vara riktigt bra.

Framförallt har centrallinjen med Varane – Martinez och Casemiro – Eriksen, visat sig vara utomordentligt fin. United är kvar i EFL Cup, FA-cupen, Premier League och Europa League. Kan laget bryta sin titeltorka?

Tottenham är för ojämna

Tottenham Hotspur inledde säsongen starkt men har varit lite för ojämna. Detta har fått konsekvensen att de hamnat utanför topp 4. Visst har laget varit skadedrabbat men offensiven ska ha en sådan bredd att det ska gå ändå. I laget finns Dejan Kulusevski som gjort det bra under stora delar men som också varit skadad mycket och att konkurrera med Richarlison och Heung-Min Son om två platser är inte någon garanti för kontinuitet.

Det återstår att se om Spurs kan hitta tillbaka till höstens fina form.

Liverpool är avhängda

Liverpool har tappat poäng i fler matcher än vad de vunnit och ligger 16 poäng bakom Arsenal i tabelltoppen. Laget förstärkte inte tillräckligt inför säsongsstarten och har haft det tufft- Laget har dessutom inte sett starka ut efter VM utan åkt ur Carabao Cup mot Man City, förlorat mot Brentford i Premier League och endast fått 2-2 i FA-cupen mot Wolves hemma. Kan Liverpool hitta formen under våren för att klättra i tabellen?

Chelsea är under isen

Chelsea valde att sparka sin Thomas Tuchel och plocka in Graham Potter. Det har inte direkt fått någon effekt då laget ligger tia i tabellen samt är utslagna ur både EFL Cup och FA-cupen. Visst är rekryteringen av Potter tänkt som en långsiktig lösning men frågan är hur länge han får vara kvar om resultaten fortsätter. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *