Nu är det dags för slutspel i CL och EL

Home » Nu är det dags för slutspel i CL och EL

VI har väntat länge på att 2019-20 års Champions League och Euro League skall fortsätta efter höstens kvalspel och nu är det dags att ta plats i TV-sofforna för åttondelar, där sexton (16) lag, skall jobba på avancemang till kvartsfinaler och vidare till den slutliga finalen.

Vi har många av de traditionellt starka CL-lagen med, som Barcelona, Bayern Munchen, Juventus, Liverpool, Manchester City, PSG och Real Madrid. Fem länder är representerade och av de återstående sexton lagen är det två franska, tre Italienska, tre tyska, fyra spanska och fyra engelska lag. Förra årets CL vinnare är Liverpool, som nu utmanas redan i åttondelen av Athletico Madrid. En hjärnornas kamp mellan coacherna Klopp  och Simeone. Det finns ytterligare två coachmöten, där mycket står på spel. Det är dubbelmötena mellan Chelsea-Bayern Munchen, Lampard vs Flick och Real Madrid-Manchester City, Zidane vs Guardiola.

Nu kanske ni tycker att det finns fem dubbelmöten till, där spänningen är lika intensiv. Självklart, det finns inga självklara favoriter, när det bara återstår 16 lag, som skall göra upp om den fina CL-trofén i finalen den 30 maj 2020 på ATA TURK STADIUM i Istanbul, Turkiet

TISDAG 18/2 Athletico Madrid-Liverpool, Dortmund-PSG – ONSDAG 19/2 Atalanta-Valencia, Tottenham-Leipzig,

TISDAG 25/2 Chelsea-Bayern, Napoli-Tottenham – ONSDAG 26/2 Lyon-Juventus, Real Madrid-Manchester City

Turnering nummer två EURO LEAGUE, där det är dags för 16-dels finaler. trettiotvå (32) lag är klara för detta efter gruppspel och matcherna spelas 20 februari med returer den 26/27 februari. Senaste vinnaren 2019 är Chelsea FC, som 2020 spelar i Champions League (se ovan)

Av de trettiotvå lagen flera meriterade  lag från Europafotbollen. Vad sägs om Ajax, Arsenal, Benfica, Celtic, Inter, Milano,  Manchester United, Olympiakos, Roma och Malmö FF. Det var flera kända lag i gruppspelet, som inte tog sig vidare. Exempel på dessa lag är: Dynamo Kiev, Krasnodor, PSV, Lazio, St. Etienne, Bourossia Mönchengladbach.

TORSDAG 20/2 Brugge-Man.U, Ludgorets-Inter, Frankfurt-Salzburg, Köpenhamn-Celtic, Cluj-Sevilla, Sporting-Istanbul, Sjachtar-Benfica, Getafe-Ajax, Leverkusen-Porto, AZ-Lask, Olympiakos-Arsenal, Volverhampton-Espanol, Apoel-Basel, Roma-Gent, Rangers-Braga och Wolfsburg-Malmö

Returerna spelas den ONSDAG/TORSDAG 26-27/2 och finalen spelas på  STADIUM ENERGA GDANSK i Polen den 27 maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *