Kan någon utmana Manchester City och Liverpool nästa säsong?

Home » Kan någon utmana Manchester City och Liverpool nästa säsong?

Säsosngsstarten av Premier League-säsongen 2022/2023 börjar så sakteligen smyga sig på. En av de stora frågorna som många ställer sig inför säsongen är huruvida något lag kommer att kunna utmana suveränerna Manchester City och Liverpool. Finns det någon som kan rubba deras dominans eller blir det ett race enbart mellan de två lagen ännu en gång?

Två potentiella utmanare

Den 6 augusti rullar brittiska Premier League igång igen. Ett av de tydligaste bevisen på att vi närmar oss säsongsstarten är att spelbolagen börjat fylla på med Premier League-odds. Den som har betting- och casinobonusar att utnyttja kan alltså göra det på Premier League redan nu.

För den som tagit en titt på oddsen är det föga förvånande Manchester City och Liverpool som är de två stora favoriterna till att slåss om ligatiteln kommande säsong. De två klubbarna har dominerat brittisk fotboll de senaste åren och båda lagen ser ut att vara rejält slagkraftiga även inför säsongen som står för dörren.

Med bettingmarknaden som utgångspunkt finns det inga andra lag i ligan som har i närheten lika goda chanser att vinna ligan som Manchester City eller Liverpool. Bland de 18 andra klubbarna i Premier League finns det dock två lag som sticker ut som potentiella utmanare, och det är Chelsea och Tottenham Hotspur.

Inför förra säsongen var det många som trodde att Chelsea skulle kunna utmana Liverpool och Manchester City, men de var aldrig riktigt nära. De har dock ett lag fullt av stjärnor och en kompetent tränare, så det är inte omöjligt att de kan höja sig något snäpp nästa säsong.

Spurs avslutade förra säsongen starkt och knep fjärdeplatsen framför ärkerivalen Arsenal. Efter att Antonio Conte tog över som tränare för laget mitt under säsongen lyfte Spurs, och många tror att de kan prestera ännu bättre efter att Conte fått en full försäsong på sig att förbereda laget. En annan aspekt som skulle kunna tala för att Tottenham ska kunna störa Liverpool och Manchester City i toppen av tabellen är deras aggressivitet under sommarens transfermarknad.

Det ska mycket till för att någon ska kunna rubba på Manchester City eller Liverpool under nästa säsong av Premier League, men finns det några som ska kunna utmana så är det sannolikt Chelsea och Spurs. Åtminstone om vi ska tro på oddsmarknaden.

Vilka har kapacitet att skrälla?

Om Chelsea och Spurs ska ses som rimliga utmanare om ligatiteln, utöver Liverpool och Manchester City, vilka lag har potential att skrälla?

Vänder vi oss återigen till spelmarknaden skulle egentligen resterande 16 lag kunna klassas som högoddsare, men glappet är inte riktigt lika stort till Manchester United och Arsenal som de övriga.

Manchester United har som bekant blandat och gett de senaste säsongerna, men de har fortfarande ett namnkunnigt lag med många klasspelare. Mycket ska till för att nye tränaren Erik ten Hag ska få allt att stämma tillräckligt bra för att laget ska kunna utmana om ligatiteln, men viss skrällvarning får vi ändå sätta på Manchester United.

Arsenal imponerade bitvis under fjolårssäsongen, men laget lär behöva förstärka ordentligt under sommaren – framför allt på anfallsfronten – om de ska kunna utmana nästa säsong.

Manchester City och Liverpool är de glasklara favoriterna inför nästa säsong, med Chelsea och Spurs som potentiella – men osannolika – utmanare. Utöver dem skulle en ligavinst för något annat lag vara en stor skräll, enligt de flesta spelbolag. Skrällar har dock skett många gånger tidigare. Vem minns exempelvis inte Leicester Citys osannolika bragd för några år sedan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *