Favoriterna i Europa League

Home » Favoriterna i Europa League

De åtta grupperna inför Europa League 22/23 står färdiga och turneringen rullar igång den 8 september. Med tanke på att premiären närmar sig med stormsteg har vi synat de deltagande lagen och tagit hjälp av bettingmarknaden för att urskilja vilka som är turneringens huvudsakliga favoriter.

De är lågoddsare till att vinna Europa League 22/23

Europa League är alltid en turnering som är väldigt svår att förutspå, men det hindrar sällan folk från att tippa på lagen som de tror kommer gå starkt i turneringen. Tillhör du en av alla som har nyttjat en bet365 bonuskod har du säkert redan koll på vilka oddsfavoriterna är – det vill säga klubbarna med historiskt högst status.

Föga förvånande är det storklubbar som Arsenal, Manchester United och Roma som är de främsta favoriterna inför turneringen, enligt bettingmarknaden, och det av naturliga skäl. De tre lagen har alla vana av spel i Europa, har alla namnkunniga trupper och har på pappret mycket goda förutsättningar att gå långt.

Av dessa tre klubbar är det Arsenal som de flesta bettingsajter ser ut att hålla som den allra främsta favoriten, följt av Manchester United och därefter Roma.

Arsenal, Manchester United och Roma sticker ut som lågoddsare, men det finns ytterligare några klubbar som skulle kunna klassas som outsider-favoriter baserat på oddsen. Bland dessa hittar vi lag som Real Betis, Real Sociedad, Monaco, Lazio och Fenerbahce.

Lagen som kan utmana förhandsfavoriterna

Att något av de ovan nämnda lagen kommer att vinna Europa League 22/23 är knappast hugget i sten. Det är som sagt en turnering vars utgång är svår att förutspå och en anledning till det är att grupptreorna i Champions League får chansen att spela slutspelet i Europa League.

Det innebär alltså att flertalet klubbar, ofta en handfull storklubbar, tar plats i turneringen efter att gruppspelet i de båda turneringarna är över. Med tanke på hur deras Champions League-grupper ser ut är det inte orimligt att lag som exempelvis Napoli, Porto, Inter, Marseille, Sevilla och Benfica kommer att vara en del av Europa League-slutspelet.

På pappret är det ofta klubbarna som missat Champions League-slutspelet som ses som de främsta utmanarna till förhandsfavoriterna från Europa Leagues gruppspel. Med det sagt är det inte ovanligt med skrällar i Europa League, så ytterst få lag i turneringen bör räknas bort innan några matcher har spelats.

Svenska Malmö FF kvalificerade sig till årets Europa League, men kan knappast axla någon form av favoritskap. Däremot bör man har möjligheter att visa upp sig från sin bästa sida i sin grupp D, som inkluderar Braga, Union Berlin och St Gilloise, utöver Malmö.

Europa League 2022/2023 inleds den 8 september 2022 och avslutas med finalen i maj 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *