Favoriterna i Champions League 2022/2023

Home » Favoriterna i Champions League 2022/2023

Champions League-grupperna är lottade och gruppspelsstarten väntar precis runt hörnet. Med det i åtanke är det hög tid att vi synar vilka som är favoriterna i de åtta grupperna och vilka lag som förväntas gå långt i turneringen.

Gruppfavoriterna i Champions League 22/23

Att starten av Champions League-säsongen 2022/2023 snart är här är mängden spelmöjligheter på bettingmarknaden ett klart bevis på. Turneringen är en av de populäraste både när det kommer till sådant som live betting med Swishoch traditionella vinnarspel som du kan placera på förhand. Blickar vi mot de sistnämnda kan vi få en tydlig överblick över vilka lag som går in i säsongens turnering som favoriter.

I grupp A hittar vi Liverpool, Ajax, Napoli och Rangers. Bland dessa fyra lag är det Liverpool som är den självklara lågoddsaren, med Ajax som den på pappret troligaste tvåan i gruppen.

I grupp B hittar vi Atlético Madrid, Bayer Leverkusen, Porto och Club Brugge. Även här hittar vi en solklar favorit, och det i form av Atlético Madrid. Både Leverkusen och Porto spås har relativt goda chanser att ta sig vidare, men de flesta ser ut att hålla den förstnämnda av dem som en aningen större favorit.

I grupp C finns Bayern München, Barcelona, Inter och Viktoria Plzeň. På pappret är det en av de tuffaste grupperna, men ska vi lita till oddsmarknaden kommer Bayern München inte att ha några större problem med att ta sig till slutspelet. Även Barcelona är en klar favorit till att ta sig förbi gruppspelsfasen.

I grupp D hittar vi Tottenham Hotspur, Eintracht Frankfurt, Sporting CP och Marseille. Detta är på förhand en av de öppnare grupperna i turneringen, åtminstone bakom Tottenham som är den stora favoriten. Samtliga av de övriga tre lagen bör ha goda möjligheter att ta sig till slutspel, baserat på oddsen.

I grupp E finns Chelsea, Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb och AC Milan. I den här gruppen finns det två klara favoriter: Chelsea i första hand och därefter Milan.

I grupp F hittar vi Real Madrid, RB Leipzig, Shakthar Donetsk och Celtic. Av dessa är det föga förvånande giganten Real Madrid som är storfavorit, och Leipzig är därefter en lika klar favorit till att knipa andraplatsen i gruppen.

I grupp G finns Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund och FC Köpenhamn. Här hittar vi en av gruppspelets kanske klaraste favoriter på bettingmarknaden, i form av Manchester City. Av Dortmund och Sevilla förväntas Dortmund dra det längsta strået, enligt de flesta bettingsajter.

Slutligen, i grupp H, hittar vi Paris SG, Juventus, Benfica och Maccabi Haifa. Det är en av de svårare grupperna, men PSG förmodas trots allt att segla igenom gruppspelet och göras sällskap av Juventus i slutspelet.

De är favoriter till att vinna turneringen

Riktar vi fokus mot vilka lag som är favoriterna till att vinna hela Champions League 22/23, så finns det en kvintett som sticker ut, bestående av Manchester City, PSG, Bayern München, Liverpool och Real Madrid.

Av dessa fem lag är det i första hand Manchester City som lyfts fram som den främsta favoriten, följt av PSG, trots att inget av lagen tidigare lyckats med bedriften att vinna turneringen.

Bland de troligaste utmanarna, enligt oddsmarknaden, till ovan nämnda kvintett hittar vi lag som Tottenham, Chelsea, Barcelona, Atlético Madrid och Juventus.

Vilket av alla lag som vinner den prestigefyllda tävlingen får vi reda på först under våren 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *