De vinner Allsvenskan 2022

Home » De vinner Allsvenskan 2022

Allsvenskan 2022 är 9 omgångar gammal och efter nästan en tredjedel av serien spelad kan vi nu börja se trender och utvecklingsriktningar på lagen. Vissa lag som exempelvis Göteborg fick en väldigt bra start medan man inte kunnat hålla uppe tempot.

Medan andra lag likt Norrköping startade knackigt men sedan har man fått upp farten. Vi tar tempen på hur framtiden ser ut för lagen som slåss om den åtråvärda bucklan 2022.

Allsvenskan har en historia att vara en jämn serie. Sedan 2020 talet har vi sett inte mindre än 10 olika vinnare. Detta har dock förändrats de senaste nio åren då framförallt Malmö dragit ifrån och vunnit inte mindre än sex gånger. Men frågan är om inte årets Allsvenska återigen kan bli sådär jämn och oförutsägbar som vi haft förr i tiden.

Flera lag finns i alla fall med i toppen och när Malmö ser mänskliga ut kan dörren öppnas för andra lag.

Problemet för Malmö är förstås alla skador man åkt på under försäsongen och de inledande matcherna. Spelare som exempelvis Thelin, Christiansen, Toivonen, Dahlin och Lewicki har alla varit in och ut ur startelvan med olika känningar. Det här är något som varit kostsamt för mästarna som inte alls börjat lika bra i år.

  • För Malmö handlar mycket om att överleva fram till uppehållet och sedan ta ny kraft med spelare som kommer tillbaka, säger Bettingstugans spelexpert Jonas Weimer som fortfarande tror på MFF i slutändan.
  • När Malmö har alla spelare tillgängliga så finns det inget lag som kan mäta sig. Deras elva håller toppklass med Allsvenska mått mätt.

Andra lag som fått en bra start är Hammarby som vann de fem första matcherna och kan gå till sommarvila som serieledare om resultaten fortsätter komma. Här tror inte Weimer att man kommer hålla.

  • Hammarby har ett bra lag, bra stöd och en bra ekonomi, men jag tror inte det blir guld redan i år. Man har en ny tränare och allt har inte satt sig helt. Man behöver även förbättra spelet mot toppkonkurrenterna. Det är en sak att kunna slå Sundsvall hemma men en helt annan att ta sig an Malmö eller AIK exempelvis.

Djurgården och Göteborg ligger just nu en bit efter och även om man har starka trupper saknas det lite för att blanda sig i guldstriden tror Jonas Weimer.

  • När Djurgården vann guld 2019 gjorde man det med en otroligt hög lägstanivå. Man kanske inte hade topparna som Malmö och AIK men man spelade väldigt jämt och bra hela säsongen. Det har jag saknat 2022 där man gjort några riktigt bra matcher mot exempelvis Malmö men också rena bottennapp. Ska Djurgården bli mästare i år måste man upp rejält i nivå.

Störst utmanare till guldet ser istället Jonas Weimer AIK som fått en riktigt fin start på årets Allsvenska. Laget har plockat in en del nyförvärv som höjt laget och det är inte ofta som man är med så här bra tidigt på säsongen.

  • AIK är ofta ett sommar- och höstlag. Med denna start tror jag man kommer bli giftiga i år. Jag tycker man verkligen fått till en bra spelidé med hög press, vinna bollen och snabbt komma till avslut. Försvarsspelet är allt som oftast bra men nu börjar offensiven även sitta. Och med svåra matcher avverkade och en John Guidetti in så ser man ut som en guldkandidat.

Vem som slutligen vinner Allsvenskan 2022 återstår att se. Klart är i alla fall att det ser ut som vi kommer få en rafflande höst.

  • För spänningens skull är det roligt att Malmö ligger en bit efter. Man ska dock ha klart för sig att det såg likadant ut förra året. Då rodde man hem det ändå. Allt handlar om att plocka poängen nu trots alla skador. Då vinner man tror Jonas Weimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *