Åttondelsfinalerna i Champions League

Home » Åttondelsfinalerna i Champions League

I mitten av februari är det dags för åttondelsfinalerna i Champions League. Det finns ett gäng riktigt häftiga matcher att ta del av när 16 lag gör upp i åtta dubbelmöten om åtta platser i kvartsfinal. Vilka lag tar sig vidare?

AC Milan vs Tottenham Hotspur

Serie A är en perfekt liga för betting på nätet men lagen från Italien har haft det tufft i Champions League de senaste åren. Nu hoppas AC Milan kunna bryta den trenden och ta sig förbi Tottenham. Milan är favoriter i första mötet men samtidigt är det Tottenham som avslutar på hemmaplan. Vi tror att det kan bli ett riktigt jämnt möte och det känns verkligen hugget som stucket om vem som kan vinna detta dubbelmöte.

PSG vs FC Bayern München

Detta är givetvis det riktiga tungviktsmötet bland alla åttondelsfinaler. Inget av lagen kan var särskilt nöjda över att ha lottats mot varandra. Bayern München leder som vanligt Bundesliga och detsamma gäller givetvis PSG. Allting tyder på att detta blir ett riktigt höjdarmöte. PSG som har individuell skicklighet som inget annat lag i världen ställs mot världens kanske starkaste kollektiv. Vem går vinnande ur fighten?

Club Brügge vs Benfica

Om PSG – Bayern är giganternas åttondelsfinal är matchen mellan Clüb Brugge och Benfica snarare motsatsen. Bägge lagen är nog extremt nöjda över att ha lottats mot varandra. Tittar vi på vad olika odds sajter säger är det helt klart Benfica som är favoriter att nå kvartsfinalen. Men det blir spännande att följa oavsett vilket även om de flesta nog inte väljer att titta på denna åttondelsfinal med tanke på att Dortmund – Chelsea spelas parallellt.

Borussia Dortmund vs Chelsea

Chelsea går tungt i det inhemska spelet och skulle behöva en framgång i Europa för att rädda säsongen. Detsamma går också att säga om Dortmund som inte ens ligger topp 4 i Bundesliga i dagsläget. Därav är det två storklubbar men i sviktande form som möter varandra i denna åttondelsfinal. Vanligtvis hade fotbollsvärlden verkligen sett fram emot detta möte, nu handlar det om att se vilket av de formsvaga lagen som kan försöka rädda säsongen.

Eintracht Frankfurt vs Napoli

Frankfurt ligger fyra i Bundesliga och kliver in i dubbelmötet som underdogs. Men Frankfurt vann Europa League förra säsongen och har visat att de är livsfarliga i cupspelet. Napoli går som tåget på alla fronter. Laget leder Serie A och hoppas kunna vinna Scudetton vilket mycket talar för. Dessutom vann de sin grupp i Champions League före fjolårsfinalisten Liverpool. Mycket talar därför för att det blir Napoli som tar sig vidare till kvartsfinal i Champions League. 

Liverpool vs Real Madrid

Vilket tungviktsmöte vi har att se fram emot när Liverpool och Real Madrid möts redan i åttondelsfinalen. Lagen ställdes mot varandra i finalen av turneringen förra säsongen där Real Madrid stod som segrare och bärgade lages 14:e titel i Champions League/Europacupen.

Liverpool har en ganska tung säsong och är avhängda från Premier League-titeln. De slutade tvåa i sin grupp bakom Napoli och skulle behöva en framgång i CL för att rädda säsongen. För Real Madrid är allt annat än avancemang oacceptabelt. Laget har gått relativt starkt i La Liga där de som vanligt gör upp med FC Barcelona om titeln. 

Inter vs FC Porto

Räkna inte med någon målfest i detta dubbelmöte när Inter och Porto möter varandra. Porto lyckades med bedriften att vinna sin grupp om än i den lättaste gruppen av de alla. Inter slutade tvåa i den tuffaste gruppen av alla då den också innehöll FC Barcelona och FC Bayern. Det är Inter som är favoriter inför dubbelmötet och laget lär knappas ha blivit besvikna över att ha dragits mot Porto av alla gruppettorna.

För Porto var Inter en av de svåraste grupptvåorna. 

RB Leipzig vs Manchester City

RB Leipzig hoppas kunna överraska mot Manchester City men det kommer i ärlighetens namn bli en nästintill omöjlig uppgift. City har visserligen aldrig vunnit turneringen men har ett extremt starkt lag och framförallt en norrman i anfallet som inte kan sluta göra mål. Allting talar för att det blir Manchester City som tar sig vidare till åttondelsfinal. Allt annat vore en sensation utan dess like. Men det är samtidigt skrällarna som är charmen med fotbollen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *