Raggmunk – Recept

Home » Raggmunk – Recept

Raggmunk är en sådan där husmansrätt som glöms bort alldeles för lätt tycker jag. En matig pannkaka med riven potatis i serverad med vitkål, lingon och fläsk, Vad finns det att inte gilla?

Vi har gjort rätten med bacon men den kan lätt göras vegetarisk genom att byta ut fläsket mot halloumi som skärs i tärningar och steks tills den blir krispig, det har vi gjort flera gånger och det funkar hur bra som helst.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Totalsumman för denna rätten blev 80kr. Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Raggmunk med bacon

  • Portioner: 4 portioner
  • Förberedelse: 15 minuter
  • Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser

  • 800 g fast potatis
  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 paket bacon
  • 1 liten vitkål
  • Salt
  • Lingonsylt
  • Smör till stekning

Tillagningssteg

  • Börja med att skala potatisen. Riv den sedan på ett rivjärn, inte på grova sidan, i en skål.
  • Blanda mjöl och salt i en bunke, häll ner hälften av mjölken och blanda smeten slät. Tillsätt resten av mjölken och rör om. Häll i äggen och blanda om.
  • Rör sedan ner potatisen.
  • För att bara behöva steka en sak, så brukar vi köra baconen i ugnen, på ca 150 °C tills de ser härligt krispiga ut.
  • Smällt smör i en stekpanna och ta ca 1 1/2 dl per raggmunk.
  • Serveras med bacon, riven vitkål och lingonsylt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *