Pumpasoppa – Recept

Det finns inget bättre när det är riktigt kallt än en en värmande soppa. Den här pumpasoppan är len och gräddig i smaken och faller hela familjen i smaken. Jag passade även på att baka ett enkelt bröd till soppan.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Hela rätten för 4 personer kostar c.a 70 kr, 80 kr om du bakar bröd till och 90 om du köper färdigt bröd.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Pumpasoppa

  • Portioner: 4 portioner
  • Förberedelse: 10 minuter
  • Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa (c.a 800 gram skalad och urkärnad)
  • 2 st scharlottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond.
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Salt

Tillagningssteg

  • Skala, kärna ur och tärna sedan pumpan. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs pumpa, lök och vitlök i smör i en gryta i ett par minuter tills allt mjuknat.
  • Häll på vin, vatten och hönsbuljong, låt koka i 10 minuter.
  • Mixa soppan slät med en mixerstav.
  • Tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt (c.a 1 – 2 tsk).
  • Servera soppan med ett nybakt bröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.