Kommer Vi FÅ Se Esport Under OS I Paris År 2024?

Home » Kommer Vi FÅ Se Esport Under OS I Paris År 2024?

Vi har fått se manga nya tillägg till de Olympiska spelen under åren, och Os 2020 som arrangerades i Tokyo var inte annorlunda. Faktumet är att det har varit fem nya sporter som lagts till under Olympiska spelen år 2020, så som baseboll/softboll, karate, sportklättring, surfing och skateboarding, alla dessa sporter kan nu spelas på Olympisk nivå.

Utöver de fem nya sporterna som lades till under olympiska spelen 2020 så finns det nu femton nya evenemang inom existerande sporter, 3×3 basket, freestyle BMX, Madison cykling och mixade event som är tillgängliga för deltagarna, kan Esport bli en del av de Olympiska spelen i framtiden?

Esport På Os I Paris 2024

Debatten om vare sig spelare är idrottare när de tävlar i Esport har pågått i många år och kan vara avgörande för om vare sig Esport kommer inkluderas i Olympiska Spelen. Hur är det ens möjligt att bestämma om en person som tävlar i Esport ens är en idrottare.

Kanske är det bästa stället att börja på att definiera ordet ”idrottare”. En definition från the Cambridge Dictionary, säger att en idrottare är

”en person som är väldigt duktig på sport eller fysiska övningar.”

Om man går efter den sista delen av definitionen så uppstår det tvekan, en Esport-spelare utsätter sig ju faktiskt för fysisk träning. De jobbar med musklerna i sina armar och fingrar när de kontrollerar sina karaktärer eller fordon på skärmen, vilket kan vara extremt krävande.

Hur Esport Kvalificieras Som En Sport

Många av världens ledande Esport-spelare har fått skador som ett resultat av deras aktiviteter och för att dem har spelat spel på en hög nivå på en daglig basis, vilket sätter mycket press på kroppen.

I avseende till fysisk övning så finns det en kolumn som är kryssad för Esport-spelare. Dock finns det dem som säger att sittande i en stol inte räknas som fysisk träning. Intressant nog så finns det dock ett flertal evenemang i Olympiska Spelen där dess utövare sitter ner. Cykling och BMX evenemangen är bra exempel där utövarna sitter ner eller har valet till att sitta när dem tar del av ett race. Roddning är också ett exempel på en Olympisk sport där utövarna sitter ner.

Att spela Esport på högsta nivå kräver en stor del träning och dedikation.

Det finns alltid många bra historier om idrottares resor till de Olympiska Spelen, som ofta lägger fokus på dedikationen, ansträngningen och uppoffringarna som dem har gjort för att nå OS.

Samma sak gäller de som tävlar i Esport, som tränar flera timmar om dagen innan stora evenemang för att bli så bra som möjligt på det dem gör. Vissa Esport spelare tränar till och med upp till 50 timmar per vecka, vilket är väldigt mycket tid.

Det är oklart vare sig vi i framtiden kommer få se Esport i Olympiska spelen, det finns en liten tvekan om vare sig spelare möter kriterierna av en idrottare. Det kommer vara upp till den Internationella Olympiska Kommittén att föra fram idén om att Esport bör vara ett event under framtida OS. IOC och professionella Esport-organisationer har pratat om Olympiska spelen år 2024 i Paris som en möjlighet för Esport att göra sin debut, men detta är osannolikt. Dock har det varit, vilket gör att framtiden ser lovande ut.

Och Sverige, som officiellt har disassocieratgenom att säga att esport inte är en sport – ett evenemang med rimlig storlek kommer inte att hjälpa till heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *