Japans Grand Prix: Loppet i oktober inställt på grund av ökningen av covid-fall

Home » Japans Grand Prix: Loppet i oktober inställt på grund av ökningen av covid-fall

Denna säsongs japanska Grand Prix, planerad 8-10 oktober, har ställts in på grund av en ökning av covid-fall i landet.

“Beslutet har tagits av den japanska regeringen att avbryta loppet den här säsongen på grund av de pågående komplikationerna med pandemin”,

säger Formel 1.

Formel 1 arbetar med detaljerna i den reviderade kalendern och kommer att meddela de slutgiltiga detaljerna under de kommande veckorna. Japan skulle vara det 17:e av 23 lopp för den här säsongen.

Tävlingar i Australien, Kina, Kanada och Singapore har redan avbrutits den här säsongen, med Turkiets Grand Prix som ursprungligen avbröts men senare återinfördes.

“Formel 1 har bevisat i år och 2020 att vi kan anpassa och hitta lösningar på de pågående osäkerheterna och är glada över intresset för platser för att vara värd för Formel 1-evenemang i år och därefter”,

tillade Formel 1.

Det är andra året i rad som det japanska loppet inte har ägt rum på grund av Covid-19-pandemin, med evenemanget 2019 som stördes av tyfonen Hagibis.

Japan var värd för säsongens sista lopp sex gånger i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet, men 2021-kalendern kommer att avslutas med det första Saudiarabiska Grand Prix den 5 december följt av finalen i Abu Dhabi en vecka senare.

Säsongen fortsätter med belgiska Grand Prix på Spa den 29 augusti. Mercedes Lewis Hamilton har en knapp åtta poängs ledning över Red Bulls Max Verstappen i förarnas VM-ställning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *