För Första Gången Erkänner Indiska Delstatsregeringar Nu Esport

Home » För Första Gången Erkänner Indiska Delstatsregeringar Nu Esport

Delhis biträdande chefsminister Manish Sisodia har presenterat det andra laget i Esports Premier League (ESPL) 2021. Franchisen i Delhi har fått namnet Delhi Dukes.

Dessförinnan hade ESPL tillkännagivit det första franchiselaget Hyderabad Hydras.

Sisodia lanserade också den officiella tröjan för laget, som kommer att representera den nationella huvudstaden i landets första franchisebaserade Esports-liga någonsin.

”Jag gratulerar India Today Group för deras insatser att skapa tillväxt för Esports i landet. Jag hoppas att Delhi-laget vinner turneringen,”

twittrade Sisodia, biträdande CM i Delhi, efter lanseringen.

Förutom Delhi och Hyderabad kommer en liga med åtta lag att inkludera andra lag som representerar Mumbai, Chennai, Kolkata, Bengaluru och delstaterna Punjab och Rajasthan för att tävla i sista fasen av evenemanget.

“Det är en ära för oss att tillkännage lagets namn och officiella tröja av delstatens biträdande chefminister Manish Sisodia. Delhis supportrar har nu en chans att stödja laget genom deras resa och heja på dem, så det är absolut nödvändigt för oss att få dem att känna sig speciella. Det är också ett mycket stolt ögonblick för oss alla på ESPL att se logotypen för den första franchisebaserade Esports-ligan på armen. Vi ser verkligen fram emot den sista fasen i ligan där alla åtta delstatliga lag kommer att tävla om att vinna första pris. Jag önskar laget allt gott,”

säger Vishwalok Nath, direktör för ESPL, som också var närvarande under lanseringen i ett slutet evenemang i Delhi biträdande chefsministers residens.

ESPL 2021, som passerade hela en miljon under registreringsfasen, startade den 16 juni och har hållits virtuellt på grund av den pågående pandemin. Den pågående andra fasen av tävlingen har upplevt stark konkurrens mellan 96 lag, eftersom åtta går vidare till slutfasen. Ligan, som har Infinix Smartphone som sin sponsor, ämnar att ge Esports ekosystem en fullständig omvandling i landet och även skapa tillväxt för Esports på den indiska marknaden.

För att kunna visa spännande händelser i ligan för Esport-entusiaster från alla hörn av landet har den streamats live på OTT-jätten Disney+ Hotstar, Free Fire officiella streamingplattform Booyah och Malayalam OTT-plattform Koode tillsammans med officiella YouTube- och Facebook kanaler i India Today och Aaj Tak och dess webbplatser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *