FaZe vinner IEM Katowice då de sopar banan med G2 Esports

Home » FaZe vinner IEM Katowice då de sopar banan med G2 Esports

En stor vinst för FaZe Clan på IEM Katowice då de vinner den första stora CS:GO-trofén 2022 och bevisar att de förtjänar att stå i rampljuset.

Även om laget har nya casino sponsorer började allt inte väl för FaZe som återigen stod utan Havard ”rain” Nygaard på grund av COVID-19. De spelade istället med Justin ”jks” Savage.

G2 Esports dominerade tidigt Inferno och allt verkade avgjort då FaZe Clan låg under med 2-11. FaZe Clan gjorde dock en comeback och slog G2 på övertid. De tog över fullständigt och avslutade kartan med en 19-15-vinst.

Allt ändrades på Mirage där FaZe dominerade väldigt tidigt och G2 Esports slog tillbaka och matchen gick till övertid.

Först efter fem övertidsomgångar lyckades FaZe Clan avsluta spelet med en fantastisk prestation av ”jks” och Russel ”Twistszz” Van Dulken. G2 Esports gav dock inte upp och gav sitt allt på Dust II, men FaZe lyckades hålla sig kvar och det hela slutade med en 16-14-vinst, vilket gav dem mästerskapstiteln.

Det är ytterligare en förlust för G2 Esports spelare som fortfarande inte har turen med sig i slutstegen av stora turneringar. FaZe å andra sidan blir bara starkare och tillskottet Robin ”ropz” Kool verkar ha gjort att de kan gå ännu längre.

Det var även en känslosam final och vinst för Finn ”karrigan” Andersen som ledde FaZe till titeln och lyckades vinna IEM Katowice för första gången.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *