Evil Geniuses Värderad Till $255 Miljoner Efter Investering Från Wolves Moderbolag Fosun

Home » Evil Geniuses Värderad Till $255 Miljoner Efter Investering Från Wolves Moderbolag Fosun

Evil Geniuses, en av världens äldsta och mest ikoniska esportsorganisationer, tillkännagav idag ett partnerskap med Wolverhampton Wanderers FC (“Wolves”), en av grundarna av den engelska fotbollsligan, vilket kombinerar traditionell sport med esport.

I samband med partnerskapet har Fosun, som förvärvade Wolves 2016, gått med på att göra en minoritetsinvestering i Evil Geniuses, vilket värderar laget till 255 miljoner dollar efter investeringen. Evil Geniuses blir det första esportteamet med fysisk närvaro i Nordamerika, Europa och Asien-Stillahavsområdet.

Evil Geniuses kommer att använda Wolves asiatiska marknadsexpertis och lokala utbildningsanläggningar för att ytterligare utveckla Evil Geniuses expansion i regionen.

I det inledande partnerskapet kommer Wolves märke att synas på Evil Geniuses dräkter, liksom samarbete för att skapa innehåll på engelska och kinesiska språk, sponsormöjligheter och gemensamt märkta varor.

“Vi är mycket glada över att samarbeta med Wolves, en historisk fotbollsklubb och ett starkt sport- och underhållningsvarumärke som delar våra värderingar och vårt uppdrag”,

säger Nicole LaPointe Jameson, Evil Geniuses verkställande direktör.

“Den här affären kommer att bidra till att driva Evil Geniuses expansion på de asiatiska marknaderna samtidigt som den ger nytt kapital för att kontraktera fler spelare i världsklass och tillväxt med nya esport-titlar.”

”Detta är ett otroligt spännande partnerskap för Wolves och Wolves Esports. Vi har mycket höga ambitioner inom esport, och detta partnerskap ger oss möjlighet att lära av de allra bästa inom Evil Geniuses, säger Wolves generaldirektör för marknadsföring och kommersiell tillväxt, Russell Jones.

“Vi kommer att samla resurser över analys och prestanda samt marknadsföring och kommersiell för att serva och växa båda organisationerna. Vi ser fram emot att arbeta med Evil Geniuses på ett antal initiativ för supporterengagemang under de närmaste månaderna, och när resande tillåter kommer vi att uppmuntra våra lag att besöka och umgås med varandra,”

fortsatte Jones.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *