Drömmen om 11 barn

Home » Drömmen om 11 barn

Bloggen rymmer det mesta, från bebiskräk och bajsblöjor till lyxiga events och nån latte på stan. Mamma i familjen Pettersson som deltog i Familjen Annorlunda både 2016 och 2022.

Vi har åtta barn, ja ÅTTA. Och nu väntar vi våran #9.
Men vi lever precis som alla andra. Vi äter, skiter, sover och tvättar. Men allt i lite större omfattning. Istället för att duka fram fyra tallrikar till middagen så dukar vi fram 10. Istället för 2 tvättmaskiner i veckan så tvättar vi minst 2 om dagen. Istället för tre smörgåsar till frukost så försvinner en hel limpa!

Hemmaförälder med en heltidsarbetande make. Bonusbarn, särkullsbarn, irish twins, pseudotwins – vad saknas? Vi har allt och lite till!

Nu har vår nya entrématta kommit, och jag är verkligen supernöjd!

Vi hade en liten fjutt förut, som liksom nästan kändes fånig där den låg. Vi har inte världens största hall men den är tillräcklig liksom, och nu när vi förflyttat all förvaring av ytterkläder så står entrén ganska tom. Så jag letade efter en större dörrmatta eller en entrématta som fyller ut – med bra uppsugningsförmåga och med någorlunda rätt mått. Den ska liksom rymma alla skor om de är blöta och inte kan ställas upp på skohyllan direkt, och gärna rymma även en barnvagn med blöta däck liksom. Det var min grundtanke iallafall.

Så hittade jag denna på Kilands Mattor. Perfekt. Måttbeställd. Fanns i tre olika mått på bredden, 100, 130 och 200cm. 130 var helt perfekt för vår del. Och så valde jag 2 meter på längden, för att låta den löpa fram till skohyllorna. Och ja – det vart PRECIS som jag tänkt mig.

Nu har hallen nästan lite dagiskänsla, men jag gillar det. Ordning bland jackor, mössor och vantar, en entrematta som inte släpper igenom fukt där de kan ställa skorna tills de liksom runnit av sig om det behövs. Vad mer kan man begära? Ett nyckelskåp kanske, men det får bli nästa “to-do”. Nu tänker jag njuta av våran dagishall ett tag först!

New in: Babymoov dream belt

Som många vet, och säkert förstår, är nätterna rätt tuffa. I slutet av graviditeten är det tungt och sömnen blir rätt drabbad av en mage som liksom inreste är bekväm åt något håll. Man vrider och vänder sig men vaknar stup i kvarten.

Nu lägger jag mitt hopp åt en ny produkt jag lade märke till; Babymoov Dream Belt. En storlek som passar alla, och som ska stötta upp magen på ett sätt att den inte alls blir lila otymplig – jag ser fram emot att se resultatet av detta. Tror ni att jag kommer få en bättre nattsömn?

Belastningen på höfterna minskar samtidigt som magen får ett bra stöd. Jag har själv aldrig provat detta tidigare men jag har stora förhoppningar. Är ändå ett antal veckor kvar, så några bra nätter hoppas jag hinna få 😉

Just nu har Jollyroom ett bra erbjudande, ett paket innehållande både dream belt och gravidkudde från babymoov för endast 499kr! Som hittat!

Smørrebrød och trevligt sällskap under presslunchen

Jag är hemkommen sen många timmar tillbaka, och hade ett par riktigt trevliga timmar i Göteborg. Kom dit, hämtades på terminalen och vart skjutsad till dörren. Lyx!
Presslunchen var på danska stället Oscar & den lille. Litet men himla mysigt. Det var första gången jag var där, men jag skulle inte alls tveka på att åka dit igen. Jag kan inte minnas att jag ätit smørrebrød tidigare heller, men det var verkligen supergott – säger hon som älskar räkor 😉

Vi fick en presentation av Visit Denmark och vad de har att rekommendera under kommande tid. Genast började hjärncellerna att själva sätta ihop en händelserik sommar. Vem säger att vi inte åker till Danmark i sommar? Ungarna skulle jubla, och det högt kan jag lova! Flera av barnen har Legoland som högsta önskan sen flera år tillbaka. Linus och Simon har tidigare fått besöka Skallerup, The Reef, Nordsøen Oceanarium och Faarup Sommerland – och vi har bara härliga minnen från samtliga ställen!

Att Oscar & den lille och denna lunch gästades av flera välbekanta ansikten gjorde ju inte saken sämre, snarare tvärtom.

Min vän Carolina var där, liksom flera andra jag fått äran att träffa genom bloggåren. Härligt att återse folk, även om det kanske inte blev en hel livshistoria utbytt denna gång 😉

Med hjärnan fullpumpad av information och ideer tog jag tåget hem mot Skövde igen. Trött och mör, men på ett bra sätt 🙂 Väl hemma var det till att hämta barn på fotbollslek (en introduktion till fotbollsträning), handla det viktigaste till morgondagens frukost, bädda rent sängar och grejja med lite annat. Conny duschade barn och jag fick äran att sniffa lite i deras väldoftande hår innan sängdags. Sånt gillas alltid! 😉

Nu väntar kvällen, tar väl 20 minuter med huvuden på kudden innan jag sover som en stock kan jag tro!

Vecka 33, Göteborg och presslunch

Välkommen in i vecka 33 typ. Jorå såattde, så står vi här… ingen evighet kvar tills lillasyster i familjen anländer och läget är nervöst och spännande såklart. Namnet är i det stora hela klart, men finns viss tveksamhet. Vi får se om det stämmer när hon tittar ut 😉

Idag sitter jag på tåget till Göteborg. En presslunch med VisitDenmark och Stena Line väntar. Ska bli intressant att se vad de har att presentera idag.
Men det är faktiskt rätt skönt att spendera tiden på tåget istället för att köra just nu. Var inne på sjukhuset igår för dropp men det tar ju ett tag innan man får effekt, så jag är ju fortfarande rätt trött 😉

Barnmorskebesök – vad var det jag sa !?

Precis avklarat dagens barnmorskebesök. Mm vad ska man säga mer än “Vad var det jag sa??”

Detta gällande flera punkter.

Bebis ÄR fixerad. Jag kände så väl när hon liksom borrade ner huvudet, och visste vad dagens besök skulle ge för svar. Hon ligger fint med rumpan uppåt och huvudet rätt placerat 😉 dock redan i v 32, men Jaja- det gör inget om hon dyker upp LITE tidigare än planerat 😉

Jag har bråkat lite angående mitt järndropp. Läkarna säger att jag ska ha det – men läkaren på BB bråkar. Han vill se remissen och anser inte att mitt HB var tillräckligt lågt. Han tittade då på ett gammalt prov som visade HB 102.
Idag tog man nytt, och jag hoppades på att kunna snärta honom på näsan. Voilà – HB 84! Bit på den du! Klart jag är trött!

Skulle ringa imorgon angående dropp och förhoppningsvis får jag det denna vecka – lär behövas lite bättre järnvärde inför vad som komma skall. Även om jag inte brukar blöda massor vid förlossning så kommer det ju en del liksom.

Funderar dessutom allt mer på hemmaförlossning och då vill jag gärna utöka de goda förutsättningarna så gott det går!

För övrigt såg det hyfsat bra ut 🙂

Blodtryck 110/55
SF-mått 35cm
Hjärtslag 152 bpm
Protein: +1
P-glukos: 7,7 😱 (dock inte oroad bm)

Leverans från lakritstorget

När jag är gravid får jag oftast hela galna cravings. Med flickorna har det alltid varit lite bättre alternativ än med pojkarna. Det blir liksom väldigt tydligt vad det är för kvalisort på minimänniskan inuti magen – långt innan de kan konstatera det med ultraljud.

Flickorna har gett mig cravings på frukt. Syrligt och sött liksom. Denna gång är det clementiner och LOKA crush (päron). Det är helt galet hur mycket clementiner jag tryckt i mig under denna graviditet. Liknande har det varit med både Isabella och Juliet – mer nyttiga vanor än med grabbarna.

För med grabbarna, vad åt jag då? Jo, snabbmat, mycket flöt, gärna pizza, hamburgare, bacon och massor av choklad! Inte så bra 😉 Och inte så konstigt att vågen visar en annan upp/nedgång beroende på vad jag väntar 😉

Nåväl – lakrits är något jag alltid älskat som gravid. Nu gör omständigheterna att jag inte kan trycka i mig kilovis med lakrits (och det är väl bra – då de säger att lakrits ska höja blodtrycket) – men lite grann då och då går allt ner!

Så kom ett paket från Pausbox. Pausbox har två olika sorters boxar, en snackbox och en lakritsbox (även kallat lakritstorget). Detta var givetvis den sistnämnda. Fullproppad med lakrits!

Heksehyl, lakritsnougat, lakritsfugde, salmiakkarameller och lakritssticks som doppats i choklad med salt och chili. Rena rama himmelriket. Men lakritsfudgen hann jag knappt smaka på innan Linus och Rasmus roffade åt sig nästan allihop 😉

Kommande följetång: Såhär bor vi!

Många, många har skrivit och frågat om inlägg gällande oss som personer och vårt boende. Vilka vi är, intressen, lite mer personliga saker och sådär – likväl som många undrat lite om jag inte kan publicera lite om hur vi bor nu. Hur huset ser ut nu och hur vi trivs.

Jag har funderat lite fram och tillbaka – och givetvis ska jag fixa till detta. Frågan var bara hur jag enklast gör det på bästa sätt? Så det kommer att komma upp en liten följetång i hur vi bor – och antingen före eller efter det kommer en liknande följetång om oss som familj och enskilda individer. Spännande värre 😉

Gårdagens IKEA-besök resulterade i lite arbete för pappan i huset.

Nu när han ändå vabbade och barnen vilade, titade på tv och lite sådär – så passade han på att slänga ihop Mackapär, Tjusig och Trofast. Nu fick hallen sig ett lyft – och jag hoppas på ordning och reda bland småungarnas grejjor. Skolväskor, jackor, mössor, vantar, hjälmar och allt vad det nu må vara.

Tänk så enkelt allt kan vara egentligen – tanken från början var en helt annan lösning – men så åkte jag ju till IKEA, och det blev såhär. Vi vuxna, och tonåringarna, har våra grejjer på annan plats i hallen – detta är endast avsett för de sex yngsta 🙂

Babblarna, en stor favorit!

Här hemma gillar vi babblarna, men frågan är vem som gillar dom mest, mamman eller barnen? 😉 Jag som älskar färgstarka kläder måste säga att meandi´s nya kollektion som de tagit fram i samarbete med Babblarna når galna höjder.
Såg kollektionen och kunde inte låta bli att direkt beställa en outfit till Juliet. En plyschtunika och ett par matchande leggings. Superfint. Lös och ledig tunika passade denna lite donna perfekt – och brallorna var lekvänliga – som alla meandi´s plagg!

Kommande lillasyster fick en body i samma paket – men den har inget babblartryck -. utan flamingos istället 😉 Visar det i ett senare skede – när jag kan visa ett par brallor tillsammans 🙂

Det tokiga med det här är ju att jag givetvis fick mersmak – och måste ha mer av just babblarkollektionen. Finns så galet många fina plagg, och jag är sugen på allihop!

Jisses, vilken helg – vad fasen gav jag mig in på?

​Jag visste redan innan att denna helg skulle till att bli ganska krävande, och jag hade rätt – så rätt!
Men det var kul – och välbehövligt!

Lördagen började tidigt, alldeles för tidigt om det skulle vara en vanlig lördag 🙂 Jag stack iväg ca kl 06. Hem till min vän Jenniefeer, för att sen styra kosan mot Gekås Ullared. En shoppingdag väntade – för två hyfsat höggravida mångbarnsmorsor. Jag i vecka 32, hon i vecka 33 – båda två med diverse krämpor. Men vi gjorde det!

Som synes så var vagnen ganska full, och efter att bilden togs så trycket jag ändå ner lite till i både vagn och tvättkorg 😉 Prislappen när jag löste ut mig var inte så liten – och ändå – när jag väl kom hem och plockade upp allting så insåg jag både en och femton saker som jag glömt bort att handla!? Hur gick det till?

Men jag fick med mig både lite extra sovkuddar, leksaker och spel, förvarings- och tvättkorg, kläder till förbannelse, en matta, gardiner och mycket annat. Utbudet på dam och herr var förkastligt just denna resa, men i övrigt var det bra. Och bra priser på babyavdelningen – sånt gillas när man besöker Gekås i slutet av graviditeten och vet att man saknar både det ena och det andra.

Vi startade sen den tre timmar lång bilresan hem (men konstigt nog så känns det inte som tre timmar när man har nån att sitta och snicksnacka med hela vägen). Tjofs, så var vi hemmavid igen. Benen värkte, min problematiska ben var mer svullet och stumt än någonsin – och jag intog senare sängen för att vila mig inför kommande söndag.

Söndagen kom – och IKEA väntade. “Får hon inte nog” tänker du nu?

IKEA-besöket var dock mer ett måste än någon spontantripp egentligen. Vi behövde både bänkskiva, justerbara ben, ho, kran och hyllsystem till tvättstugan. Eftersom snickaren ska komma denna vecka och fixa det sista i tvättstuga och gillestuga så är det ju en fördel om vi har de grejer som behövs för det 😉 Conny jobbar dagtid denna vecka och tiden för såna trippar kommer inte finnas – så det var lika bra att ta tjuren vid hornen nu.

Insåg dock att det var mer snö än under lördagens snökaos? Vi tänkte om och ställde om. Resan blev till IKEA Jönköping tillsammans med svärmor istället – och vagnen vart rätt välfylld där också. I vagnen, under vagnen, i svärmors vagn och på varuutlämningen.

Hem kom vi till slut, med fullproppad bil och fällda säten 😉 Men nu tror jag nog att vi har allt för att snickaren ska kunna göra vad vi önskar i tvättstugan – och dessutom kan vi ordna till den klädförvaring vi tänkt oss i hallen. Super!

Det vart ganska sent även igår, och här sitter jag nu. Sjuka ungar, en trött morsa och barnmorskebesök som väntar. Barnen här hemma är sällan sjuka, men nu har vi flera! Linus är hemma med feber, halsont och huvudvärk. Isabella med feber och halsont, David har 40 graders feber och påtagligt trött, och så Noah som snorar som om näsan vore en vidöppen kran. Livet som förälder! 😉 Behöver jag tillägga att Conny är hemma och vabbar såna här dagar?

Vinteråkpåsen från The Buppa Brand!

Juliet har ju berikats med en vinteråkpåse från The Buppa Brand, och jag tror hon älskar den lika mycket som jag gör, faktiskt!
Filtar gillar hon liksom, men inte när man stoppar ner henne i något, som en åkpåse till exempel. Det brukar inte alls vara poppis. Men denna hoppar hon frivilligt ner i.

Som förälder är man ju alltid mån om att ens lilla ska vara varm och go, inte blöt och kall trots vädret. Denna åkpåse har dubbla lager med värmande polyestervadd och fodrad med gosig microfleece – inte behöver jag oroa mig för att Juliet ska frysa iallafall 😉 Påsen klarar nämligen att hålla henne varm även om utetemperaturen skulle gå ner mot -20 grader (och är det så kallt brukar vi faktiskt inte gå ut i första taget).

Skulle det regna kan jag vara lugn ändå, åkpåsen har ett kraftigt och vattenavvisande yttertyg så regndropparna liksom nästan rinner av påsen! Även om påsen kan kännas lite blöt på utsidan så är det ingenting som når igenom in till barnet som sitter i påsen. Perfekt!

De praktiska dragkedjorna gör att påsen går att öppna helt om man så skulle önska – men som synes så föredrar denna donna att ha den helt uppdragen 😉

Behöver jag ens påpeka att denna åkpåse kommer förvaras väl till nästa höst när Juliet behöver gå över till en lite tunnare åkpåse för våren?
Åkpåsen har en mycket praktisk storlek (110*50cm) och passar därför bra rätt länge, skulle tippa på iallafall minst upp till tre år! David blir tre år i maj och är 95cm lång – han kan sitta i denna utan problem (men det händer inte då Juliet blir smått hysterisk om han tittar åt hennes vagn och påse!)

Eftersom åkpåsen har hål för fempunktsbälte så passar den de allra flesta vagnarna som finns på marknaden, så den biten behöver jag inte heller fundera på även om vi nu eventuellt kommer byta vagn.

Kort sagt, The Buppa Brand är en favorit helt klart – och idag kom ju snön tillbaka så denna får hänga med ett tag till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *