Det finns inget bättre när det är riktigt kallt än en en värmande soppa. Den här pumpasoppan är len och gräddig i smaken och faller hela familjen i smaken. Jag passade även på att baka ett enkelt bröd till soppan.
Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Hela rätten för 4 personer kostar c.a 70 kr, 80 kr om du bakar bröd till och 90 om du köper färdigt bröd.
Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.
Pumpasoppa
- Portioner: 4 portioner
- Förberedelse: 10 minuter
- Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser
- 1 kg butternutpumpa (c.a 800 gram skalad och urkärnad)
- 2 st scharlottenlökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 4 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond.
- 2 1/2 dl mellangrädde
- Salt
Tillagningssteg
- Skala, kärna ur och tärna sedan pumpan. Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs pumpa, lök och vitlök i smör i en gryta i ett par minuter tills allt mjuknat.
- Häll på vin, vatten och hönsbuljong, låt koka i 10 minuter.
- Mixa soppan slät med en mixerstav.
- Tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt (c.a 1 – 2 tsk).
- Servera soppan med ett nybakt bröd.