Jag är tydligen inte het på gröten.. Så jag testade overnight oats för första gången igår. Har smakat när Erik gjort det, men tyckt det varit lite för sött. Men så fick jag ett infall och gjorde med kokosmjölk (hade bara kokosmjölk som ska vara i matlagning hemma). Och vad gott det blev!
Och det är ju verkligen den perfekta frukosten, snart börjar vår yngsta förskolan. Tänk att då slippa stå och fixa med massa frukostgrejer och istället bara duka fram och börja äta. Lillan gillar det också, så att göra mellanmål med overnight oats kommer bli perfekt att ha i kylen under stressade dagar!
Jag har köpt massa olika bär och frukt nu, och valde istället att köpa havremjölk istället för kokosmjölken. Om man vill ha lite sötare smak, häll i lite honung!
Overnight oats
- Portioner: 1 portioner
- Förberedelse: 5 minuter
- Tillagningstid: 9 timmar
- Kalorier: 506 kcal
Ingredienser
- 1 1/2 dl havregryn
- 1/2 dl mjölk
- 1 1/2 dl kokosmjölk
- Riven kokos
- Kardemumma
- Salt
- Mango
Tillagningssteg
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en glasskål/plastskål med lock.
- Häll i vätskan och blanda om.
- Till sist, strö över frukten. Och låt stå i kylen över natten.