Idag fick barnen bestämma middag och dom röstade för mammas kycklingcurrygryta. Som tur är så har jag längtat efter att få laga den ett tag nu så det passade mig alldeles utmärkt.
Detta är en enkel kycklinggryta med thailändska smaker. Curryn gör den rätt så het (byt till annan curry för mindre hetta) och kokosmjölken gör den len och mjuk i smaken.
Kycklinggryta med kokosmjölk och grön curry
- Portioner: 4 portioner
- Förberedelse: 20 minuter
- Tillagningstid: 20 minuter
Ingredienser
- 600g kycklingfilé
- 1 burk kokosmjölk
- 1 gul paprika
- 1 gul lök
- 1 burk vattenkastanjer
- 1 burk bambuskott
- Ingefära
- Grön currypaste
- Gul curry
- Salt
- Olja till stekning
- Ris som tillbehör
Tillagningssteg
- Skär upp kycklingen i mindre bitar och hacka även ner löken och paprikan i mindre bitar. Riv ingefäran på den grova delen av ett rivjärn.
- Stek lite kyckling i taget med gul curry. När den är nästintill färdigstekt, ta upp den ur pannan och lägg den i en skål.
- Stek ingefäran, löken, paprika, kastanjerna och bambuskotten på mellanvärme tillsammans med ca 1 tsk grön curry.
- Börja koka riset efter anvisningarna på förpackningen.
- När grönsakerna känns färdiga, så häll på kokosmjölken, tillsätt mera currypaste om smaken inte är tillräcklig, salta sedan grytan. Låt stå och puttra i ca 5 minuter.
- Servera med riset.