Sedan årsskiftet har vi haft som mål att vara nyttiga, vi har tränat dagligen och dessutom försökt att ha en nyttigare kost överlag, Vi äter inget socker, mera grönsaker överlag och försöker att hålla matintaget till frukost, lunch och middag.
Denna veckan har vi även bestämt att vi ska laga nyttiga middagsrätter varje dag.
Att äta nyttigt ska vara både lätt och gott, det blir det med denna biffsalladen med asiatiska influencer. Den är både smal med sina 349 kcal per portion och spännande med en hetta som är överraskande i en sallad.
Asiatisk biffsallad
- Portioner: 4 portioner
- Förberedelse: 10 minuter
- Tillagningstid: 10 minuter
- Kalorier: 349 kcal
Ingredienser
- 800 gram lövbiff
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sesamfrön
- 1 msk rapsolja
- 250 gram färsk eller fryst mango
- 150 gram sockerärter
- 250 gram plommontomater
- 1 påse blandsallad
- 1 msk sambal oelek
- 1 knippe färsk koriander
- 1 knippe färsk mynta
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk färskpressad limesaft
- 1 tsk honung
Tillagningssteg
- Skär lövbiffen i strimlor och stek i omgångar väldigt snabbt, det räcker med c.a 10 sekunder per sida, annars blir lövbiffen lätt torr och seg. Lägg den färdigstekta lövbiffen i en skål, häll över soja och sesamfrön och rör runt ordentligt tills allt har blandats väl.
- Hacka sockerärterna grovt,dela tomaterna på mitten och dela mangon i tärningar om den är färsk. Lägg i en skål, tillsätt sambal oelek och blanda väl tills sambalen fördelats jämnt, tillsätt blandsallad.
- Gör en dressing genom att blanda fisksås, limesaft och honung i en liten skål.