Kyckling är gott för både stora och små, och så enkelt att få till. Bara att krydda upp med de smaker du gillar och skjutsa in i ugnen så sköter maten sig själv. Här har vi serverat kycklingen med ris och hemmagjord currysås samt stekta morötter och en enkel sallad.
Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Summan för denna rätt blev 73kr.
Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.
Kycklinglår med ris och currysås
Portioner: 4 portioner
Förberedelse: 10 minuter
Tillagningstid: 1 timme
Ingredienser
- 1 kilo frysta kycklinglår (4 st)
- 2 1/2 dl matgrädde
- 4 dl ris
- 8 mindre morötter
- Curry
- Chilipulver
- Grillkrydda
- Salt
Tillagningssteg
- Tänk på att låren ska vara tinade, så ta fram dem från frysen i god tid innan matlagningen.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Lägg kycklinglåren på en ugnsplåt och krydda dem ordentligt. Vi använde lika delar curry, grillkrydda och anchochilipulver tills alla bitar var täckta på ovansidan.
- Sätt in kycklingen i ugnen i ca 50 min, tills temperaturen på kyckling är 82 °C.
- Medan kycklingen är i ugnen, skala morötterna och lägg i vatten. Koka upp och låt de ligga i vattnet tills de blivit lite mjuka (c.a 7 minuter). Häll av vattnet när de är färdiga.
- Koka riset efter anvisningar på paketet.
- Sleva ut ett par matskedar spad från kycklingformen till en kastrull, tillsätt grädde, 1/2 tärning hönsbuljong och c.a 2 tsk currypulver. Koka upp under omrörning och låt sjuda på låg värme tills såsen börjat tjockna. smaka av och tillsätt ev. mer buljong, sky eller currypulver efter smak.
- När det är ca 10 minuter kvar på kycklingen, stek morötterna på medelvärme tills de får stekyta.
- Servera med en enkel sallad på gröna blad, olja och vinäger.