Vem tar hem skytteligan i fotbolls-VM 2022?

Home » Vem tar hem skytteligan i fotbolls-VM 2022?

Det kontroversiella men samtidigt efterlängtade världsmästerskapet i fotboll 2022 – som går av stapeln i Qatar under november och december – väntar precis runt hörnet. De stora europeiska fotbollsligorna tar paus så att turneringen kan genomföras mellan den 20 november–18 december. Här tar vi en titt på vilka som på förhand ser ut att slåss om att bli VM:s skyttekung.

Väntade namn axlar favoritskapet

Spelarna som åker till VM gör det för att få lyfta bucklan och att representera sina nationer på bästa möjliga sätt, men det är ingen hemlighet att det också finns mycket prestige i att vinna de individuella priserna – inte minst skytteligan. Inför den stundande turneringen finns det några klara favoriter till att bli bästa målgörare, och alla som nyligen har varit på jakt efter bettingsidor med odds bonus och har scannat oddsen lär vara medvetna om att det är de väntade spelarna som axlar favoritskapet.

På de flesta spelsajter är det främst två namn som sticker ut som lågoddsare – Englands Harry Kane och Frankrikes Kylian Mbappé. Kane är en erkänd målskytt som har presterat på toppnivå i många år nu och han vann dessutom skytteligan under VM 2018, vilket gör honom till en självklar favorit även denna gången. Mbappé är ansedd som en av de absolut bästa spelarna i världen och han representerar dessutom ett landslag som inte brukar ha problem med att producera mål framåt.

De flesta spelbolag verkar som sagt vara överens om att det är Kane och Mbappé som har störst chans att bli bästa målgörare under VM 2022, men det finns ytterligare en trio namn som är återkommande i diskussionen. Frankrikes Karim Benzema, Argentina Lionel Messi och Brasiliens Neymar är alla troliga utmanare till Kane och Mbappé om vi ska lita på oddsen.

Ballon d’Or-vinnaren Benzema har utan tvekan potential att göra en stor mängd mål om han får det att stämma i landslaget; Messi har inte alltid varit en utpräglad målskytt för sitt Argentina, men vi vet alla vad han är kapabel till och detsamma gäller Neymar, som vi dessutom sett höja sig ytterligare några nivåer i samband med tidigare mästerskap. 

Spelarna som kan utmana

Mästerskap är alltid oförutsägbara, och med tanke på att detta är första gången som VM arrangeras på vintern – mitt i en pågående säsong – känns det som om vi kanske kommer att bjudas på ännu fler överraskningar än vanligt. Det skulle med andra ord kunna bli så att det är ett outsider-namn som skickar in flest baljor i mål för sitt land, och det finns några spelare som känns som väldigt sannolika utmanare till huvudfavoriterna.

Vi har till exempel Portugals Cristiano Ronaldo, som trots sin svajiga säsong i Manchester United aldrig ska räknas bort. Andra spelare som är bubblare i diskussionen inkluderar Nederländernas Memphis Depay, Belgiens Romelu Lukaku, Argentinas Lautaro Martinez och Brasiliens Vinícius Júnior. Inte heller Robert Lewandowski bör glömmas bort, även om hans Polen kommer få det svårt att vara slagkraftiga nog för att han ska kunna producera allt för många mål.

Vem som i slutändan står som bästa målgörare i VM 2022 kommer vi att ha klart för oss den 18 december. Vad vi däremot vet redan nu är att det finns många namn som aspirerar på titeln som turneringens skyttekung och att kampen om den kommer att bli stenhård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *