

Frukt är ett viktigt inslag för vårt välbefinnande under de långa vintermånaderna. Men de kan vara svåra att hålla vid liv i fruktskålen. De flesta av oss förvarar både frukter och grönsaker fel. De flesta av oss lägger t.ex. äpple, vindruvor och citrusfrukter snyggt i skålen på bordet trots att Livsmedelverket i Finland rekommenderar att de ska förvaras i kylen för att hålla bättre.
Frukt är ett viktigt inslag för vårt välbefinnande under de långa vintermånaderna. Men de kan vara svåra att hålla vid liv i fruktskålen. De flesta av oss förvarar både frukter och grönsaker fel. De flesta av oss lägger t.ex. äpple, vindruvor och citrusfrukter snyggt i skålen på bordet trots att Livsmedelverket i Finland rekommenderar att de ska förvaras i kylen för att hålla bättre.
Grönsakerna hålls säkra ända fram till matbordet om de hanteras rätt:
Förvara följande frukter och grönsaker i kylskåp (+2 -+5):
kål, sallat, spenat, lök, potatis och många kryddörter
citrusfrukter, äpple, druvor, kivi, körsbär.
Förvara följande frukter och grönsaker i svalskåp (+10 -+14):
gurka, tomat och paprika
ananas, mango, papaya och melon.
Förvara följande frukter och kryddörter i rumstemperatur:
banan
citronmeliss och basilika.