LIVSSTIL TESTAR: UPPTÄCK EN NY DIMENSION MED VR-SPEL

Trött på den bekanta joggingrundan eller annars bara ivrig på att testa nya aktiviteter? Livsstil testar och tipsar om alternativa och definitivt intressanta motionssätt.

Livsstil testar alternativ motion

Är du intresserad och nyfiken på att utforska nya världar? Då är VR-spel definitivt något du ska prova på. VR-spel är nämligen mera än bara spel. Du upptäcker en ny dimension full av upplevelser, en dimension kombinerad av traditionella datorspel och laser-tag/paintballspel där unik motion möter en virtuell spelupplevelse.
VR står för Virtual Reality, virtuell verklighet.

Livsstil besökte “virtuellspelhålan” 360XP på Jägaregatan i Helsingfors. Att kliva in i en källare, bokstavligen i en spelhåla med grön belysning, gav genast rätt stämning. Efter en snabb introduktion var det bara att ikläda sig ett par ytterst hala skor, kliva in i en “spelställning” och lägga på sig ett par VR-glasögon. Sedan uppslukades man av sin roll i den virtuella världen i en rolig, interaktiv och fartfylld upplevelse. Det fanns en drös spel att välja mellan men det det kändes logiskt att börja med något “enkelt” och “snällt” så valet föll på Coin Rush. I Coin Rush springer man omkring i en färggrann ö-värld där man samlar mynt, undviker eldslågor och bomber och hoppar på moln som vittrar bort under fötterna om man inte är snabb nog. 3D dimensionen gjorde en aningen yr i början men man vande sig snabbt. Att springa på ställe och vifta med händerna i luften kändes nästan absurt till en början, men snabbt glömde man verkligheten och njöt av aktiviteten. Att tala, ropa och skratta högt för sig själv kändes faktiskt också rätt så okej. Spelet gjorde en varm men inte drypande svettig.

360XP erbjuder upplevelser för olika åldrar och smak. Ta en tur i olika naturlandskap, träna talanger, spela fartfyllda skjutspel eller upplev scener som ur en skräckfilm. Utmana dina fiender i teamspel eller spela för dig själv, du bestämmer. På en halv timme hinner man dock inte prova på så många spel, så en timme rekommenderas ifall man vill få mera ut av innehållet.

Även om du aldrig tidigare har haft erfarenhet av tekniken eller spelvärlden är VR-spel en rolig och intressant upplevelse. Bekväma kläder rekommenderas och ett stort plus är att denna alternativa motion inte är väderberoende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.