Studsa i Ett Hav av Trampoliner

Vill du garanterat ha roligt medan du svettas och dessutom ha träningsvärk följande dag? Ta då absolut en hopptur i en trampolinpark. Enligt en NASA-studie, gjord redan på 1980-talet, är studsande en bättre träningsform än t.ex. löpning, eftersom studsandet bl.a. hjälper till att förbättra hela kroppens styrka.

Att hoppa på trampolin förbättrar koordinationen och finmotoriken samt stimulerar flödet i kroppen på ett sätt som bidrar till att kroppen befrias från gifter. Kroppens ämnesomsättning ökar genom att regelbundet studsa på trampolin och förmågan att bränna kalorier blir också mera effektiv.

Livsstil testade tyngdlagen och studsade från trampolin till trampolin i trampolinparken Rush Helsinki, beläget i Sockenbacka i Helsingfors. Då klockan slog 17.00 pep en summer och det var dags att kliva in i ett hav av trampoliner. I ett enormt utrymme med nästan 100 trampoliner var det bara att ta sats och skutta iväg till närmaste trampolin i takt med musiken som spelades i bakgrunden.

Sedan gick det undan! Mängden iver och adrenalin som uppstod i kroppen uppstod redan efter några hopp och går inte att beskriva. Ganska snabbt kände man mjölksyran i benen och andfåddheten tog över. Man insåg helt enkelt att det verkligen är motion det är frågan om.

Men med några andningspauser mellan varven orkade man bra hela timmen efter att ha hoppat loss på trampoliner, långa studsmattor och via väggar. Man kunde bl.a. göra volter i ett hav av skumgummi, spela bränn- eller korgboll på trampoliner, ducka och hoppa på en s.k. wipeout-bana – ett uthållighetstest!

Det var en timme av intensiv träning för muskler och ben, en skonsam och effektiv form av motion som kan rekommenderas.

Rush Helsinki är nordens första trampolinpark och definitivt en park för alla! Här trivs garanterat både unga och gamla, nybörjare som elitidrottare. Trampolinparken kräver ingen tidigare erfarenhet eller idrottsbakgrund. Rush Helsinki ordnar även specialtillställningar för företag, möhippor och svensexor eller födelsedagar. På onsdagar, fredagar och lördagar ordnas “Hohtohyppy” mellan kl 18.00 och 20.00 då trampolinparken förändras till ett diskotekliknande utrymme.

Klä dig i bekväma träningskläder då du besöker trampolinparken och ha med dig en vattenflaska. Du svettas garanterat! Notera att du vid första besöket bör köpa trampolinstrumpor (både för säkerhetens och hygienens skull).

Strumporna säljs vid biljettdisken och kostar 3 euro. Strumporna är ett engångsköp och kan alltså återanvändas vid kommande besök i Rush-trampolinparkerna.

Tips: Ta en sväng via toaletten innan du börjar studsa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.