TRÄNA HEMMA MED BARN – TIPS PÅ 3 ROLIGA ÖVNINGAR

Jag tänkte tipsa om hur man kan göra sin benträning hemma utan redskap. De allra bästa benövningarna för hemmaträning är nog knäböj och utfall, men det finns också många andra övningar att göra. Vissa lättare, andra svårare! Jag listar här 4 effektiva övningar och 4 lätta övningar, som du alla kan göra under din benträning hemma. Välj ut dina favoriter enligt dagsform och humör!

TRÄNA HEMMA MED BARN – TIPS PÅ 3 ROLIGA ÖVNINGAR

Kan man träna hemma med barn? Jag vet att vissa tycker det inte är värt det, utan hellre drar till gymmet för att samtidigt få egentid. Och visst, det går smidigare att träna utan barn.

Men nu när Arthur börjat bli större (3,5 år) så har han börjat tycka mera om att träna med mig och framför allt agera vikt när jag tränat. Igår när vi inte varit ute på hela dagen så fick vi loss lite energi genom att träna lite tillsammans istället.

Träna med björnen sover

De här tre övningarna brukar vi ofta göra, men andra favoriter är att jag står på golvet i olika positioner och bildar tunnlar och barnen får krypa igenom. “Björnen sover” kan man leka på det viset vilket de brukar tycka är roligt. Man kan variera positionerna t.ex. mellan plankan, sidoplanka, bryggan, eller höftlyft med övre ryggen på soffan.

Är det träning att “leka hemma” med barnen?

Självklart ser jag detta som träning trots att det bara är “lek med barnen”. Vad är det för skillnad om du tränar hemma med barnen eller är ensam på gymmet. Allt räknas. Och all rörelse gör gott.

Tänk dessutom att du smyger in 3 övningar varje dag när du umgås hemma med barnen – tänk så stark du kommer att bli!

Jag är absolut av den åsikten att det är bättre att träna lite och ofta hellre än långa pass mera sällan.

Bildbevis: Det går riktigt bra att träna mitt i allt vardagsstök också, mellan tågbanor och böckerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.