Linas blogg om träning: Terränglöpning i mörkret

Jag tänkte tipsa om hur man kan göra sin benträning hemma utan redskap. De allra bästa benövningarna för hemmaträning är nog knäböj och utfall, men det finns också många andra övningar att göra. Vissa lättare, andra svårare! Jag listar här 4 effektiva övningar och 4 lätta övningar, som du alla kan göra under din benträning hemma. Välj ut dina favoriter enligt dagsform och humör!

Jag har hunnit göra några träningspass med pannlampa denna höst, nu när jag upptäckt tjusningen i terränglöpning i mörkret. Till en början kändes det läskigt att springa själv bland träden i mörkret. Allt ser ju så annorlunda ut. Grenarna dyker upp plötsligt, kattens ögon lyser som ett monster i mörkret och man vet inte riktigt vad som väntar bakom nästa hörn.

Kanske är det så att jag dras till det som har en liten gnutta spänning i sig: jag älskar ju trots allt det som innehåller lite adrenalin. Men redan på det andra mörkerpasset så känner jag mig säkrare, mindre rädd. Jag lär mig hur sakerna ser ut och att det inte finns något att vara rädd för.

De gånger jag skyndar på stegen lite extra på grund av rädsla är när jag blir tvungen att lämna den skyddande skogen för att förflytta mig till nästa led över en grusväg. Jag möter en stor paketbil ute på en öde grusväg i mörkret och försöker gömma håret, göra mig stor och springa snabbt. Tänker en tanke på hur mycket enklare det vore att vara man när man vill springa på ödevägar.

Jag är trots allt realist och vet att man inte behöver vara rädd för farliga djur i skogen i Österbotten. Läste om cyklisten som blev skjuten i misstag i Lappland i lördags och får fundera lite till. Fasansfullt. Men det är trots allt inte de farliga djuren jag behöver vara rädda för utan fortfarande människorna.

Sen gillar jag inte att begränsas av känslor och rädslor utan tänker nog fortsättningsvis vara realist, också där ute på stigarna. Pannlampan som kompis så går det fint. Eller som i helgen, då jag sprang på underbara stigar i Sotkamo med min bror och svägerska. Underbart vackert!

Leave a Reply

Your email address will not be published.