Känn Pulsen i Luften

Go Flo, eller “Litteäksi lentäen” som det även kallas, är en intressant form av träning där man med hjälp av elastiska rep utövar motionsrörelser, mestadels i luften. Träningsformen kommer ursprungligen från Israel men huvudsätet ligger i Miami i Florida.

Go Flo har ursprungligen skapats för överviktiga personer eftersom repen stöder och underlättar rörelser. Go Flo-tekniken har även utövats bland soldater. Grenen har därefter utvecklats till ett roligt, nytt och supereffektivt sätt att både stärka och tänja musklerna samt bränna kalorier. Om du normalt kan göra en armhävning, kan du garanterat göra 10 med hjälp av Go Flo-repen.

En solig kväll var de Livsstils tur att testa flyga. Man kände pulsen sekunden man steg in i salen; dunkande musik spelade i bakgrunden och i taket hängde elastiska rep som väckte nyfikenhet och intresse bland alla deltagare.

Utsikten över den soliga Södra kajen var inte heller helt fel, trots att det egentligen inte hade något med sammanhanget att göra.

Instruktören gav an efter instruktioner för olika fysiska övningar som definitivt var nya och uppfriskande för kroppen, trots att det bl.a. gällde vanliga knäböjningar och armhävningar. Det tog en stund att komma in i “flowet” men då man väl var uppvärmd kändes muskelkonditionen bekväm och lätt och nästan som en dans, i luften.

Alla övningar krävde att man använde sina mag- och sätesmuskler effektivt som ökade pulsen och man dröp nog av svett redan efter de första 5 minuterna. Som avslutning på det hela fick man ta ett svalkande dopp (ja, och förlänga motionsstunden med simning) i Allas Sea Pool i den vackra vårkvällen.

Glo Flo-grundkurser ordnas i Allas Sea Pools utrymmen två ggr i veckan. Grundkursen lämpar sig för alla (inte småbarn eller höggravida) och trots att benämningen är “nybörjare” ger kursen tillräcklig motion även för personer som tränar ofta och mycket. Det ordnas även avancerade kurser då grundkursen börjar kännas för enkel. I priset ingår dessutom bastu och simning i Allas Sea Pool.

Lägg bekväma träningskläder inför Go Flo-timmen och ha med dig en vattenflaska och träningsskor för inomhusbruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.