Häslningar Från Framtiden

Trött på den bekanta joggingrundan eller annars bara ivrig på att testa nya aktiviteter? Livsstil testar och tipsar om alternativa och definitivt intressanta motionssätt.

Så var det dags för något helt annat. Något som kanske inte får en så svettig men genererar motion och främst av allt teamwork, nämligen My2050. My2050 är ett nytt slags äventyrsspel som handlar om klimatförändring. Under spelets gång bekantar man sig med Niha Bee och hennes historier och berättelser gällande den futuristiska världen och klimatfrågor. Här gäller det att ha tungan rätt i mun och svara rätt, så snabbt som möjligt.

Vi på Livsstil samlade hela arbetsteamet en solig vårdag på lunchpausen och traskade iväg till Musikhuset i Helsingfors där spelet gick av stapeln.

Vi delade upp oss i två lag och då klockan slog 12.20 stack lagena åt olika håll. Vi yrade runt Tölöviken och svarade på frågor samtidigt som vi försökte vara klimatsmarta, matematiskt begåvade samt mycket lyhörda.

Motionsmässigt blev man kanske inte så svettig av själva spelet, men nog fick man röra på sig i alla fall. Ifall vi hade varit aningen snabbare skulle motionsrundan dessutom blivit aningen längre. My2050 var ett bra sätt att knyta ihop teamet och göra något skoj tillsammans, tycker vi.

Spelet riktar sig främst till skolelever men kan dock bra spelas av både barn som vuxna, ensam eller med vänner och kollegor, med familjen…you name it. Tyvärr finns spelet endast på finska och engelska men My2050 är ändå en rolig upplevelse som endast kostar en 60 minuter.

Spelet kan utföras i Helsingfors eller Esbo centrum vilken tid på dygnet som helst och antalet deltagare äro begränsat.

Livsstil rekommenderar lag på max 2-3 personer. Ju flera personer man är desto långsammare blir svarstiden garanterat, om inte alla lagmedlemmar är av samma åsikt, så klart 🙂

För att kunna spela krävs en smarttelefon och nedladdning av applikationen X-routes, där själva spelet existerar.

Vad väntar ni på? Spring iväg in i framtiden med det samma!

Leave a Reply

Your email address will not be published.