Frukost med Kira & Helen

Frukost med Kira och Helen är en samling frukostrecept vi smakat och provat på. Vi har hittat olika inspirerande recept och idéer som vi sedan utformat och modifierat enligt våra egna smaklökar.

Vi har redan under en tid på arbetsplatsen lagat frukost till varandra ett par dagar i veckan. En morgon då vi fixade frukost i köket slängde en kollega fram kommentaren “detta är ju Instagram material”. Ur det växte idén Frukost med Kira och Helen så småningom fram. Under den tid som vi gjort morgonmål har vi fått många nya idéer av varandra om hur man kan göra snabba och enkla frukostar som man ändå hålls mätt på. Detta vill vi nu dela med oss av, så att också ni andra kan inspireras!

Målet med Frukost med Kira & Helen är att samla recept som går lätt och snabbt att tillreda och som passar in i en hektisk vardag. Samtidigt vill vi variera inläggen genom olika temaveckor som t.ex. vegansk frukost, 5 €:s vecka eller enligt högtider.

Kira

Jag jobbar som försäljningsassistent på annonsavdelningen och är verkligen ingen morgonmänniska. Arbetsdagarna är ofta hektiska och jobbet måste gå undan i rapp takt. Då vill jag gärna starta dagen med ett ordentligt morgonmål som ger ork och håller mig mätt under förmiddagen. Är stor vän av frukost som går att förbereda kvällen innan, eftersom det på morgonen inte finns tid för ambitiösa rätter. Jag ligger hellre i sängen de extra 15 minutrarna. Frukosten avnjuter jag helst på jobbet medan jag i lugn och ro öppnar e-posten och kollar vad dagen som kommer har att föra med sig.

Helen

Jag är grafiker och otroligt morgonpigg (i alla fall jämfört med Kira ;)). Jag har ofta långa krävande arbetsdagar som går i vågor och ofta är oförutsägbara. Tycker om att laga mat men blir också snabbt trött på rutiner. Jag lagar gärna frukost på morgonen men är lite lat så en enkel frukost är alltid ett säkert val. Jag vill ha långa mysiga morgnar där jag får sitta och njuta av frukosten med en kopp te och tidningen innan jag ställer mig i ordning och beger mig till jobbet.

Helen Eklöf (t.v) och Kira Weber (t.h.) delar med sig av sina utsökta frukost experiment. Foto: Sandra Snellman

Det är lätt att bli kvar i samma rutiner för att det känns enkelt och bekant, men vi rekommenderar att våga prova nytt och testa nya kombinationer. Hoppas vi kan ge ny inspiration för din vardagsfrukost!

Hälsningar,
Kira & Helen

Leave a Reply

Your email address will not be published.