Frukost med Kira & Helen: Tankar om Frukostrutiner

Frukost, morgonmål, brekkie, frulle, breku etc. – ja, kärt barn har många namn. Eller för många av oss är frukosten kär. Jag hör till dem som inte kan börja dagen utan frukost. Helst äter jag frukost i lugn och ro för att hinna njuta av det jag äter, efter det får dagen börja. Jag skäms för att erkänna det, men att njuta av morgonkaffet framför TV:n med ett avsnitt av min favoritserie under en helgmorgon är det bästa 😀 Sen finns det även de som klarar sig med ett glas vatten eller juice ända fram till lunch, vilket aldrig skulle fungera för mig.

Speciellt på vardagar behöver jag frukost för att orka jobba hela förmiddagen fram till lunchen som i sin tur ger energi för eftermiddagen. På vardagar avnjuter jag min frukost framför datorn på jobbet, vissa kanske avskräcks av tanken, men för mig fungerar det ypperligt. Morgonrutiner finns det lika många av som det finns av oss, viktigt är att du hittar vad som fungerar för just dig och ditt välmående!

Då jag blickar tillbaka på veckorna som gått märker jag att det varit bär- och fruktrika veckor. Kanske det är ett tecken på att vi längtar efter sommaren och alla färska bär vi kan njuta av då? Min favorit under de gångna veckorna är bananplättarna.

Härligt fylliga med krämig yoghurt och söta bär, en bra kombination, mums! Färskgröt med kardemumma från denna vecka var också läcker. Jättelätt att variera med olika toppings, det gillar vi!

Nu ligger helgen framför oss, passa nu på att njuta av långsamma och lugna morgnar och långa frukostar! Fler frukosttips och recept på kommande nästa vecka! 🙂

Hälsningar,
Kira

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.