FALKA: Rödvinbärssaft med Bubbel – Enkelt Och Snabbt

Gården jag bor på väller över av äpplen och bär om somrarna. Jag älskar det. Jag tror också att en sådan här gård gör att jag mår lite bättre även om jag är inne i en stad största delen av sommaren. Ni vet, naturen är ganska nära här utanför huset.

Något vi har väldigt mycket av också i år, är röda vinbär.

Visst kan man frysa in dem i all oändlighet men sällan hinner man ens äta dem innan följande sommar och skörd är här. Tacka vet jag alla goda recept! Därför vill jag idag visa hur vi kan rädda bär genom att göra en fräsch och väldigt god rödvinbärssaft med bubbel!

Rödvinbärssaft med bubbel – koncentrat

Du behöver:

  • 500 g röda vinbär
  • 2,5 dl vatten
  • 7 msk agavesirap
  • valfritt: 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Släng alla ingredienser i en kastrull. Du behöver inte ens rensa bären från sina stjälkar och blad, så länge smuts m.m. inte kommer med. Koka upp blandningen och rör om, låt koka några minuter.

Låt sedan rinna genom en sil i en väl rengjord burk eller flaska. Ett tips jag själv fått är att inte pressa bären för att få ut saften, eftersom saften då blir grumlig. Så låt det rinna så länge det behöver det och lägg sedan bären i komposten.

Om du rensat dem innan, dvs lämnat bort stjälkarna, kan den här blandningen fungera perfekt i t.ex. en kaka efteråt!

Häll upp saften i ett glas – 1 del koncentrat, 2 delar bubbelvatten (eller t.ex. 1 del koncentrat, 1 del isbitar, 1 del bubbelvatten).

Servera med t.ex. mynta eller citron och njut! Oerhört gott och uppfriskande och inte heller för sött. Tror minsann jag skall smaka på det direkt : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.