Återbruka på julbordet

På jakt efter dukningsinspiration? I år hittar du idéerna i din egen garderob eller på lopptorget. Återbruk är en trend som handlar om att göra nytt av gammalt och detta kan du självklart anamma även för juldukningen. Det enda du behöver är lite fantasi och en hyfsat stark pysselådra.

DEN ENES SKRÄP ÄR DEN ANDRES SKATT

På lopptorg är priserna ofta förmånliga. Loppade saker för en billig peng vågar du experimentera med och det är inte hela världen ifall det misslyckas. Utmaningen är det oförutsägbara utbudet. Du måste ge dig hän så pass mycket att du kan låta nya idéer komma till dig när du vandrar runt bland hyllorna. Det blir lätt en kreativ blockering i hjärnan om du går in för att styra och leta efter specifika saker. Låt dig inspireras av det som du råkar få syn på.

KOLLA HEMMA FÖRST INNAN DU HANDLAR NYTT

Det allra smartaste är självklart att inventera dina egna skrymslen och vrår innan du beger dig till affären för att köpa nytt. Tänk; vilket kul samtalsämne vid bordet sen när du får berätta att duken är en gammal julgardin, servetterna har klippts av en kökshandduk och lyktorna är farmors gamla syltburkar som bara tog plats i köket men nu lyser så fina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.